Connect with us

Fılm Nieuws

BRUISED (2020) Recensies en overzicht van Halle Berry Netflix-film

blank
blank

gekneusd is een Amerikaans actiedrama uit 2020 over een in ongenade gevallen MMA-vechter die verlossing vindt in de kooi en de moed om haar demonen onder ogen te zien. Maar de zoon die ze als baby had opgegeven, komt onverwachts weer in haar leven.

Geregisseerd door en met in de hoofdrol Halle Berry – die haar regiedebuut maakt – naar een scenario geschreven door Michelle Rosenfarb.

Verhaal:

Jackie Justice (Halle Berry) is een mixed martial arts-vechter die de sport in ongenade verlaat. Op haar geluk en sudderend van woede en spijt, jaren na het gevecht, wordt ze door haar manager en vriend Desi overgehaald tot een bruut ondergronds gevecht en trekt ze de aandacht van een vechtcompetitie-promotor die Jackie een leven terug in de Octagon belooft.

De weg naar verlossing wordt echter onverwacht persoonlijk wanneer Manny – de zoon die ze als baby opgaf – voor haar deur staat.

Bruised-film-film-MMA-fight-drama-Netflix-Halle-Berry-review-reviews-1

Beoordelingen:

” …terwijl gekneusd maakt niet alle beloftes waar, Berry maakt absoluut indruk door iets stils te maken van een verhaal dat vaak behoorlijk luid is. Het zit meestal vol mannelijke bombast en houding, iets wat Rosenfarb snel benadrukt, omdat de giftigheid van dat soort mannelijkheid veel meer reducerend dan opbeurend is.” Elementen van waanzin

“Alle samenstellende scènes in deze film, geschreven door nieuwkomer Michelle Rosenfarb, zijn erg breed, Bobbi’s karakter is een beetje onderschreven en het einde zelf is grotendeels voorspelbaar, maar Berry brengt toewijding en focus in het drama. Ze wint op punten.” de bewaker

” …een dynamisch debuut als regisseur voor Berry, met haar eerbied voor geaard realisme, in het bijzonder, waardoor de film tastbare geloofwaardigheid krijgt omdat het de felle wereld van MMA-gevechten weergeeft. Zelfs als gekneusd is niet de holistische knock-out waar velen op hoopten dat het voor Berry zou zijn, er zijn hier en daar veel uitstekende elementen, niet in de laatste plaats Berry’s eigen boeiende centrale uitvoering …” Luid en duidelijk

“Het titelgevecht tussen Jackie en Lady Killer, de zeer lange climax van de film, wordt weergegeven als een schok en ontzag. De levendige camera danst om de vechters en neemt de kijker mee in de actie. Maar gekneusd begaat wat een doodzonde is voor elk inspirerend sportdrama: het stelt nooit vast waar Jackie voor vecht.” RogerEbert.com

“De twee gevechten voldoen aan de verwachtingen, maar zijn niet Geloofsovertuiging of Zuidpoot peil […] Het richt zich meer op de dramakant dan op de sportkant, en daarmee diversifieert het bouwen naar de finale door niet alleen de training en wat er in de ring gebeurt te maken, maar ook de persoon die niet alleen fysiek, maar mentaal en moet emotioneel aanwezig zijn om te winnen.” Waar ik ook kijk

Bruised-film-film-MMA-fight-drama-Netflix-Halle-Berry-review-reviews-2

“Berry’s regie treft zijn grootste tekortkoming in de vechtscènes, waarbij hij soms kiest voor het te veel gebruikte shaky-cam-effect in een poging de vechtchoreografie te verbergen die cruciaal is voor een film over een MMA-vechter. Dat wil niet zeggen dat Berry niet het werk heeft gedaan om zichzelf fysiek in het personage te transformeren; dat deed ze zeker. Maar de regie maakt geen ruimte om die transitie te laten registreren.” de omslag

Uitgave:

gekneusd ging in première op het Toronto International Film Festival op 12 september 2020.

De film was vanaf 24 november 2021 beschikbaar voor streaming op Netflix.

Cast en personages:

Stephen McKinley Henderson … Pops
Halle Berry … Jackie Justice
Nikolai Nikolaeff … Igor
Denny Dillon … Gekke Esther
Sheila Atim … Bobbi Buddhakan Berroa
Shawna Hamic … Schoolsecretaris
Danny Boyd Jr. … Manny Lyons Jr
Karle Gwen … MMA Fight Guest
Mark Rhynard … Russische MMA-vechter
Scottie DiGiacomo … VIP / MMA Ringside Judge
David Hammond … Roker
Kristoffe Brodeur … Fight club uitsmijter
CG Alexander … Russische Gangster
Delissa Reynolds … Mevrouw Feelgood
Melanie Waldman … Fotograaf
Stephan Jackson … Ringside VIP
John Cashin … Russische gangster

Filmlocaties:

Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey
Elite Heat Boxing Gym – 130 Mount Pleasant Avenue, Newark, New Jersey

Leuke weetjes:

gekneusd was oorspronkelijk bedoeld om te worden geregisseerd door Nick Cassavetes en ster Blake Lively, voordat Berry beide rollen overnam.

aanhangwagen:

Vraag en antwoord interview met Halle Berry:

Disclaimer: deze website bevat gelieerde links naar Amazon en als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze website een zeer minuscuul bedrag aan in aanmerking komende aankopen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *