Connect with us

Fılm Nieuws

Fletcher: “Sherlock Holmes 3” wordt gemaakt

Fletcher: “Sherlock Holmes 3” wordt gemaakt
Warner Bros.-foto’s

Een vervolg dat al jaren wordt geplaagd maar nooit uit ontwikkeling lijkt te komen, is dat van een derde deel in Guy Ritchie’s “Sherlock Holmes”-franchise.

De door Robert Downey Jr. en Jude Law geleide films werden uitgebracht in 2009 en 2011, waardoor Downey nog een grote franchise kreeg buiten “Iron Man” en over het algemeen goed werd ontvangen.

Er wordt al een tijdje gesproken over een derde, waarbij Warner Bros. Pictures zelfs zo ver gaat om plannen aan te kondigen voor een kerstdag 2020 – maar vertragingen en de pandemie hebben dat idee diepgeworteld.

Een persoon die aan dat project was gekoppeld, was “Rocketman” en “Eddie the Eagle”-regisseur Dexter Fletcher, die Ritchie in de regisseursstoel zou overnemen, terwijl Downey en Law naar verwachting hun Holmes- en Watson-rollen zouden hernemen.

Nu Fletcher momenteel praat over zijn Paramount+-serie ‘The Offer’, sprak hij met Collider en onthulde dat hij er vrij zeker van was dat “Sherlock Holmes 3” zal gebeuren, het is vooral een kwestie van timing:

“De pandemie heeft het ontspoord. Ik denk wel dat het gemaakt gaat worden. Ik denk dat het gemaakt moet worden. Ik weet niet wat de tijdlijn daarvan is, helaas, maar ik denk dat het zou moeten zijn. Het is fantastisch. Ik denk dat het erom gaat dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ik denk dat het dat is.

Het is een van die wrede wendingen van het lot, waar de pandemie toesloeg en die mensen over de hele wereld door de wind verspreidde. Maar ik weet dat de eetlust er enorm voor is, en ik weet zeker dat er ook andere mensen zijn die zich daar terdege van bewust zijn. Maar ik geloof dat het zou moeten zijn omdat het briljant is. Ik hoop het van harte.”

De opmerkingen volgen in het kielzog van nieuws in april dat aangaf dat Downey Jr. twee verschillende scriptseries voor HBO Max zou produceren die in dezelfde wereld plaatsvinden als zijn “Sherlock Holmes” -films. Beide shows zouden zich richten op nieuwe personages die in een derde film zouden worden geïntroduceerd.