Connect with us

Fılm Nieuws

Een inleiding tot Black Writers Week 2022 | Week van de zwarte schrijvers

Een inleiding tot Black Writers Week 2022 |  Week van de zwarte schrijvers

Dit zijn dingen die ik niet vanzelfsprekend vind. (https://www.rogerebert.com/black-writers-week/welcome-to-black-writers-week). We hebben veel vooruitgang geboekt in dit geweldige land van ons, en we hebben het geluk om de vrijheden te leven waarvoor onze voorouders stierven. Maar we kunnen het ons niet veroorloven om de lopende beweging te negeren om wetten uit te vaardigen die het moeilijker maken om te stemmen, of erger nog, de pogingen om de resultaten van wettige verkiezingen teniet te doen. Evenmin kunnen we het ons veroorloven om de pogingen om boeken te verbieden en de leer van een geschiedenis die ras en slavernij omvat, te beknotten, te negeren onder het mom dat het een gevaarlijke kritische rassentheorie is. Juneteenth betekent de realiteit van de feiten onder ogen zien en samenwerken om het speelveld voor iedereen gelijk te maken.

We maken van deze gelegenheid gebruik om een ​​tweede Black Writers Week 2022 te organiseren, ter viering van Juneteenth, en ter ere van mevrouw Opal Lee, de meter van de Juneteenth-beweging. Mevrouw Lee, die volgens mij haar 95e verjaardag viert, zal de twee-en-een-halve mijl lopen om de twee en een half jaar te symboliseren waarin onze voorouders niet wisten dat ze vrij waren. Wat we hier gaan doen is minder dramatisch, maar niettemin van belang deze feestdag. We zullen de stemmen van de afstammelingen van die plantages versterken. Hoewel we werken zullen hosten van onze vaste schrijvers zoals Odie Henderson, is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen bij RogerEbert.com deze week is om je kennis te laten maken met zwarte schrijvers, academici en filmmakers van andere locaties dan de onze.

We interviewden advocaat Ben Crump, die in de documentaire “CIVIL” van Nadia Hallgren over hem zei dat hij het “financieel onhoudbaar wil maken om zwarte mensen onterecht te vermoorden”. Hij pleit voor een burgerlijke en rechtvaardige samenleving. Sergio Mims schrijft over het leger en ras, maar op een heel specifieke manier en voor een heel specifieke periode. Bijan C. Bayne kijkt naar de merkwaardige parallel van het groeiend aantal televisieprogramma’s over het vredige plattelandsleven tijdens de opkomst van de burgerrechtenbeweging. Wat was daar onbewust aan de hand? Carla Renata gaat in op micro-agressies tegen zwarte freelancejournalisten na George Floyd. En Kaiya Shunyata bespreekt de verrassende raciale kwestie in ‘Stranger Things’.

Maar niet alle essays gaan over strijd. Shawn Edwards brengt hulde aan Tyler Perry en zijn succesvolle inspanningen om zwarte actrices in dienst te nemen. Taj Rani belicht Moms Mabley die de weg vrijmaakte voor andere vrouwelijke comedians. Mack Bates vertelt ons over hiphopacteurs die die aantrekkingskracht hebben. Brandon Towns vertelt over het maken van een film, terwijl Ife Olatunji ons tips geeft over hoe we onafhankelijke films op grotere schaal kunnen verspreiden. Aramide Tinubu brengt ons goed nieuws van het American Black Film Festival in Miami. Jason Delane Lee en Yvonne Huff Lee onderzoeken identiteit, ras en adoptie in hun korte film. Danielle Scruggs verwijst ons naar een nieuwsbrief over zwarte vrouwelijke regisseurs. En dr. Eric Pierson vertelt over de verrijking om studenten mee te nemen naar filmfestivals.

En net zoals Juneteenth ook gevuld is met vieringen door middel van picknicks en familiereünies, zal onze Juneteenth Black Writers Week 2022 je recensies geven van films die je in de bioscoop kunt zien, zoals “Elvis” van Baz Luhrmann, en series die je op je televisie kunt zien scherm, zoals ‘The Bear’ en ‘Money Heist: Korea’. Het boek van Tamron Hall As The Wicked Watched: The First Jordan Manning Novel gaat naar zijn paperback-editie en we zullen er eens naar kijken.

We hebben ook essentieel schrijven van Robert Daniels, die Peter Strickland zal interviewen; Niani Scott, die de i . zal besprekenbelang van familierelaties en familiezaken in zwarte films; Brandon Wilson, die over u schrijftondergewaardeerde Black Gen X-films; Jewel Ifeguni, die analyseert Black Representation in jeugddramaseries; Andre Hammel, die een essay schrijft overn de Black expat-ervaring; Peyton Robinson, die de nieuwe horrorfilm “The Black Phone” zal beoordelen; Shelli Nicole, die TV’s “The Bear” zal recenseren; David Moses, die ook een tv-recensie zal schrijven voor “Loot”; Reginald Ponder, die de kleine filmversie “Money Heist Korea” zal beoordelen; Sherin Nicole, die d . bespreektgewenste boek- tot filmaanpassingen; en recensies van nieuwe filmreleases geschreven door Jourdain Searles en Craig Lindsey.

Dit is maar een fractie van wat u te wachten staat. Kom deze week dus elke dag langs.

En een fijne Juneteenth voor jou.