Connect with us

Fılm Nieuws

Gruwelijke onderwaterscènes die ervoor zorgen dat je voor altijd afzweert van zwemmen

Gruwelijke onderwaterscènes die ervoor zorgen dat je voor altijd afzweert van zwemmen

De stille horror van de abyssale loopgraafscène in “47 Meters Down” bewijst dat, soms, niets enger is dan… nou ja, niets. Hoewel de horrorfilm uit 2017 veel dingen miste waardoor je van een film kunt houden, zoals interessante en sympathieke personages, maakt het dit goed door deze saaie, generieke personages in steeds angstaanjagende onderwatersituaties te plaatsen.

Nadat twee zussen zijn gaan kooiduiken in met haaien geteisterde wateren, alleen om het touw dat hen aan de veiligheid vastmaakte te laten instorten en hen 47 meter onder het oppervlak van de oceaan te laten stranden, krijgen ze te maken met haaien, een afnemende zuurstofvoorraad en hun onzekere lot in om te overleven. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt een van de zussen gedwongen om de relatieve veiligheid van de kooi te verlaten om hun kansen om gered te worden te vergroten. Uiteindelijk komt ze terecht in een eindeloos niets. Hoewel ze zich bewust is van de haaien die ongetwijfeld ergens in de buurt zwemmen, kan ze niets anders zien dan het enorme, donkere water dat haar overspoelt.

De beelden van de scène maken duidelijk dat ze niets meer is dan een stipje in de waterige leegte, en de impact is niets minder dan viscerale terreur. (Deshawn Thomas)