Connect with us

Fılm Nieuws

Illumination Chief op Pratt als Mario Casting

Illumination Chief op Pratt als Mario Casting
Amazone

Chris Meledandri, oprichter en CEO van animatiehuis Illumination Studios (“Sing”, “Despicable Me”), verscheen maandag op een CineEurope-evenement waar hij sprak met Verscheidenheid over de toekomst van zijn bedrijf en filmtentoonstelling.

Illumination zal op 1 juli “Minions: The Rise of Gru” in de bioscoop uitbrengen, een theatrale uitrol die vanwege de pandemie met twee jaar is uitgesteld. Hij zegt dat zijn bedrijf een “toegewijde strategie heeft om films als een bioscoopervaring te zien” en daarom theatrale releases voorop zal stellen.

Dat gezegd hebbende, is hij zich ervan bewust dat de “wereld is veranderd” en dat zijn bedrijf “zich zou moeten ontwikkelen”, wat suggereert dat Illumination zijn output zal opvoeren om inhoud voor streamers te creëren – met name Peacock, waarvan hij zegt dat hij “opgewonden is om deel uit te maken van het bouwen” .

Vervolgens werd hem gevraagd naar twee kleine controverses. Een daarvan ging over het opnemen van een kusscène van hetzelfde geslacht in “Lightyear” door rivaal Pixar, wat ertoe leidde dat de film in verschillende delen van de wereld werd verboden. Zou Illumination het risico lopen zichzelf uit te sluiten van sommige markten om riskantere inhoud op te nemen?

“Het is niet iets dat naar voren is gekomen in onze eerdere films. Er zijn op dit moment gespreksonderwerpen die zeer relevant zijn voor wat we in de toekomst doen en die op gebieden komen die mogelijk niet iedereen zullen bevallen. [It’s about] ter ere van de verhalen die je vertelt, ter ere van de keuzes die je filmmakers maken.”

Een meer directe controverse voor Illumination was het inhuren van de zeer niet-Italiaanse Chris Pratt om Mario te spelen in de komende “Super Mario Bros.” film. De castingkeuze is online betwist, maar Meledandri, die zelf Italiaans-Amerikaanse afkomst heeft, zegt dat hij die beslissing kon nemen zonder zich zorgen te maken over het beledigen van Italianen of Italiaanse Amerikanen:

“Chris werd gecast omdat we vonden dat hij een geweldige prestatie als Mario kon geven. En nu we ongeveer 15 opnamesessies hebben gedaan en de film voor driekwart klaar is, zit ik hier en zeg ik dat ik zijn optreden als Mario geweldig vind… Ik denk dat het goed komt met ons. Vooral omdat (Pratt) hij zo’n sterke prestatie heeft geleverd.”

“Super Mario Bros.” van Illumination film moet op 7 april in Noord-Amerika in de bioscoop verschijnen.