Connect with us

Fılm Nieuws

MAD GOD van Phil Tippett: een recensie

MAD GOD van Phil Tippett: een recensie

Als je een cinefiel bent, heb je vast wel eens van Phil Tippett gehoord. Hij heeft meegewerkt aan films als Star Wars, Temple of Doom, Robocop, Jurassic Park, Ruimteschip Troopersen Schemering om er een paar op te noemen. Zijn animatie behoort tot de beste in de branche. Zijn regiedebuut is gekke god.

Nu is deze film niet voor iedereen. Als je de serie hebt gezien die ikzelf en Shawn aan het doen zijn Extreme bioscoopje zult weten dat ik een beetje van de rare en prachtige, niet-Hollywood-achtige films hou.

Ik hou van het werk van Chris Cunningham. Hij werkt veel met Aphex Twin en maakt een aantal werkelijk bizarre beelden, zoals Rubberen Johnny bijvoorbeeld.

Dat zie je niet elke dag. De visuals en bewerking hierin zijn verbluffend. Het is waarschijnlijk het raarste dat je ooit zult zien, maar ik vind het fascinerend. gekke god is heel erg zoals dit. Niet in de montage, maar in de visuals van het geheel. Het verhaal is:

“Een gecorrodeerde duikklok daalt neer te midden van een verwoeste stad en de Assassijn komt eruit om een ​​labyrint van bizarre landschappen te verkennen die worden bewoond door grillige bewoners.”

Tijdens de film wordt er niet gepraat. Het is allemaal eenvoudig gedaan op de beelden en geluidseffecten. Het verhaal zelf heeft waarschijnlijk een veel diepere betekenis en vertegenwoordigt iets heel persoonlijks voor Tippett. Ik heb me er nog niet zo in verdiept, maar dat ga ik nu doen. Ik was gewoon geïnteresseerd om te zien wat hij maakte.

Het was een huisdierenproject dat al meer dan 30 jaar in de maak was. Volgens IMDb zouden Tippett en anderen er in de weekenden aan werken als ze aan grote films werkten zoals: Jurassic Park.

Het hele ding is nachtmerriebrandstof. Het is raar, het is geweldig en, zoals ik al zei, het zal niet voor iedereen zijn. Persoonlijk vond ik het geweldig en zal het opnieuw bekijken om dingen op te pikken die ik de eerste keer heb gemist.

Er valt niet veel anders over te zeggen gekke god echt, er is een soort verhaal, maar het is een van die films waar je je eigen conclusies over kunt trekken. Sommige mensen zouden dit 2 minuten geven en het uitschakelen, en ik begrijp waarom je dat zou doen. Als je van het rare en prachtige houdt, probeer het dan, anders kun je het waarschijnlijk missen.

ik geef gekke god een hoge score, maar dan ben ik het soort gestoorde gek die van dit soort dingen houdt. Het wordt nu gestreamd op Shudder.

Kanttekening: over curiosa zoals: Rubberen Johnnyals je nog iets weet dat ik moet bekijken, laat het me dan weten in de comments.

Kom elke dag terug voor nieuwe inhoud op Last Movie Outpost.
Om ons leuk te vinden op Facebook Klik hier
Om ons te volgen op Twitter Klik hier
Zie ons YouTube-kanaal Klik hier