Connect with us

Nieuws over de acteurs

Woordvoerder van Vladimir Poetin beweert dat Brittney Griner geen gijzelaar is aangezien ze in Russische hechtenis blijft

Woordvoerder van Vladimir Poetin beweert dat Brittney Griner geen gijzelaar is aangezien ze in Russische hechtenis blijft

Het is maanden geleden sinds WNBA-ster Brittney Griner is aangehouden in Rusland nadat ze ervan werd beschuldigd hasjolie in haar bagage te hebben. Terwijl haar team en de Amerikaanse regering blijven vechten om haar terug naar huis te krijgen, heeft een woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin zich uitgesproken over Brittney’s arrestatie en zegt dat ze geen gijzelaar is.

In een interview met NBC Nieuws, sprak Dmitry Peskov, een woordvoerder van Poetin, zich uit tegen de beweringen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Brittney en wordt vastgehouden, gegijzeld. Hij zegt dat dat niet verschilt van een van de “honderden honderden Russische burgers die werden veroordeeld voor het dragen van hasj.” Hij vroeg toen: “Waarom zouden we een uitzondering maken voor een buitenlandse burger?”

Peskov heeft toegevoegd,

‘Ze heeft de Russische wet overtreden en nu wordt ze vervolgd. Het gaat er niet om een ​​gijzelaar te zijn. Er zijn hier veel Amerikaanse burgers. Ze genieten van hun vrijheden … maar je moet de wetten gehoorzamen.”

Peskovs interview met NBC komt op het moment dat de Russische regering “journalisten aan banden legt en beperkt wat verslaggevers kunnen zeggen onder dreiging van gevangenisstraf”.

Toen hem werd gevraagd waarom Brittney niet gewoon de toegang werd geweigerd of naar huis werd gestuurd, zei Peskov dat hij niets kon zeggen over de beslissing van de Russische wetshandhavers.

Hoewel ze in februari werden vastgehouden, duurde het tot vorige maand voordat de Amerikaanse regering Brittney officieel verklaarde “ten onrechte vastgehouden.” Vorige week werd bekend dat Brittney’s Nablijven werd nogmaals verlengd met 18 dagen, waar ze nu naar verwachting tot ten minste 2 juli in Russische hechtenis zal blijven.

Brittneys vrouw, Cherelle Griner, spraken ook uit dat hun jubileumoproep niet doorging nadat haar oproepen onbeantwoord waren gebleven. Brittney zou naar verluidt een nummer hebben gekregen om de Amerikaanse ambassade in Rusland te bellen, waar ze via iemand aan de balie met haar vrouw zou zijn verbonden. Dat gebeurde echter niet omdat de ambassade op dat moment ‘niet bemand’ was.

Wil je updates rechtstreeks in je sms-inbox? Bel ons op 917-722-8057 of Klik hier om deel te nemen!

TSR-PERSONEEL: Jade Ashley @Jade_Ashley94