Connect with us

Netflix

‘Chicago Med’ Seizoenen 1-5 Verlaat Netflix in juli 2022

‘Chicago Med’ Seizoenen 1-5 Verlaat Netflix in juli 2022

Chicago Med – Foto: NBCUniversal Television Distribution

Een van de weinige procedurele shows op Netflix, Chicago Medverlaat de dienst in de Verenigde Staten in juli 2022 omdat de licentie moet worden verlengd.

Gemaakt door de bekende producer Dick Wolf, Chicago Med is een van de vele shows die de maker voor NBC heeft geproduceerd en aan deze specifieke show is gelinkt Brand in Chicago en Chicago PD

Seizoen 6 van de show is onlangs uitgezonden op NBC en de toekomst van de show is momenteel beveiligd tot seizoen 8.

chicago med komt naar netflix

Chicago Med – Foto: NBC

Chicago Med seizoenen 1-5 werden in juli 2021 in licentie gegeven aan Netflix US, toen we voor het eerst meldden dat Netflix meerdere seizoenen in licentie zou geven. Seizoenen 1-5 kwamen uiteindelijk en markeerden de eerste keer dat de show over de hele wereld op Netflix te zien was.

Netflix in ten minste 14 andere regio’s zou ook ontvangen Chicago Med (evenals de likes van) Brand in Chicago ook) in september 2021, hoewel in alle internationale regio’s alleen seizoen 1 tot en met 4 in licentie werden gegeven aan Netflix.

Dus na slechts een jaar kregen we via de verhuislijst van juli 2022 te horen dat Chicago Med seizoenen 1-5 zullen de dienst verlaten op 22 juli 2022, waarbij je laatste kijkdag 21 juli is. Dit betekent dat Netflix slechts een zeer kortetermijndeal heeft gesloten om de show te streamen en die deal is nu gesloten. Dat betekent dat, zoals we voorspelden, seizoen 6 van Chicago Med komt niet naar Netflix.

Waarom was Chicago Med slechts voor een korte periode in licentie gegeven aan Netflix? Vanuit het oogpunt van NBC Universal hopen ze dat je genoeg verslaafd bent om het te gaan zoeken op de streamer van de moedermaatschappij. Daarover in een oogwenk meer.


Waar zal Chicago Med streamen na het verlaten van Netflix?

Het goede nieuws is dat Chicago Med al geruime tijd op zijn vaste plek streamt. We verwijzen naar Peacock die seizoenen 1-7 streamt in zowel hun advertentie-ondersteunde als premium-lagen.

Hulu is ook de ontvanger van de nieuwere seizoenen maar met NBC-inhoud die zich terugtrekt uit Hulu, zal dat niet lang meer duren.


Wanneer zal Chicago Med Netflix internationaal verlaten?

Deze verwijderingsdatum is niet van toepassing op alle regio’s zoals we hierboven hebben vermeld. Dat gezegd hebbende, zal de show waarschijnlijk in meer regio’s verlopen, tenzij Netflix de show in bepaalde regio’s niet kan verlengen. Voor Netflix in het Verenigd Koninkrijk is ons verteld dat de licentie momenteel afloopt op 1 september 2022. Die verwijderingsdatum zal waarschijnlijk ook van toepassing zijn op alle andere Netflix-regio’s.

Zal je missen? Chicago Med wanneer het Netflix verlaat in juli 2022? Laat het ons weten in de reacties.