Connect with us

Nieuws over de acteurs

Civiele jury acht Bill Cosby schuldig aan seksueel misbruik van 16-jarige in 1975: ohnotheydidnt — LiveJournal

Civiele jury acht Bill Cosby schuldig aan seksueel misbruik van 16-jarige in 1975: ohnotheydidnt — LiveJournal

Juryleden tijdens een civiele rechtszaak veroordeelden Bill Cosby voor het seksueel misbruiken van een 16-jarig meisje in de Playboy Mansion in 1975. De jury van Los Angeles County deed het vonnis in het voordeel van Judy Huth, die nu 64 is, en kende haar $ 500.000 toe.

Juryleden ontdekten dat Cosby opzettelijk schadelijk seksueel contact met Huth had veroorzaakt, dat hij redelijkerwijs dacht dat ze jonger was dan 18 en dat zijn gedrag werd gedreven door onnatuurlijke of abnormale seksuele interesse in een minderjarige. Huth’s rechtszaak was een van de laatst overgebleven juridische claims tegen hem nadat zijn verzekeraar vele anderen tegen zijn wil had geregeld.

Details van de aanval:
[Spoiler (click to open)]
Cosby ontmoette Huth en haar middelbare schoolvriend op een filmset in Zuid-Californië in april 1975, en nam hen een paar dagen later mee naar de Playboy Mansion.

Huth’s vriendin Donna Samuelson, een kroongetuige, nam foto’s bij het landhuis van Huth en Cosby, dat groot opdoemde tijdens het proces.

Huth getuigde dat Cosby in een slaapkamer naast een speelkamer waar de drie hadden rondgehangen, probeerde zijn hand in haar broek te doen, zich vervolgens bloot gaf en haar dwong een seksuele handeling uit te voeren.

Waarom mensen niet van advocaten houden:

Cosby-advocaat Jennifer Bonjean daagde Huth en Samuelson consequent uit vanwege fouten in detail in hun verhalen en een overeenkomst in de rekeningen die volgens de advocaat de coördinatie tussen de twee vrouwen vertegenwoordigden.

Dit omvatte de vrouwen die in pre-trial verklaringen en politie-interviews zeiden dat Samuelson die dag Donkey Kong had gespeeld, een spel dat pas zes jaar later werd uitgebracht.

Bonjean maakte hier veel van, in wat beide partijen de ‘Donkey Kong-verdediging’ gingen noemen.

Goldberg vroeg juryleden om in detail voorbij de kleine fouten te kijken die volgens hem onvermijdelijk waren in verhalen die 45 jaar oud waren, en zich te concentreren op de belangrijkste problemen achter de beschuldigingen. Hij wees de juryleden erop dat Samuelson ‘games like Donkey Kong’ zei toen ze het voor het eerst noemde in haar verklaring.

De advocaat van Cosby begon haar slotpleidooi door te zeggen: “Het is net als Donkey Kong”, en eindigde door te verklaren dat het spel voorbij was.

bron