Connect with us

Nieuws over de acteurs

De 10 beste nummers van The Young Guns-soundtracks

De 10 beste nummers van The Young Guns-soundtracks

In 1988 speelde Emilio Estevez als Billy the Kid in de film The Young Guns. Hij, samen met een met sterren bezaaide cast, portretteerde wat critici noemden als de meest accurate Hollywood-uitbeelding van het beruchte verleden van de outlaw. Tijdens de tijdlijn van de Lincoln County-oorlog in New Mexico, staat een lompe groep afgevaardigden aan de verkeerde kant van de wet nadat ze wraak hebben genomen voor de moord op John Tunstall, het vaderfiguur dat het dichtst in de buurt kwam van een vaderfiguur die de mannen ooit hebben gehad. Billy the Kid verwierf niet alleen een reputatie als de beroemdste outlaw in de Amerikaanse geschiedenis, maar ook als een held onder de mensen die een onwaarschijnlijke held zagen opkomen tegen politieke tirannie. De film was begroot op elf miljoen dollar, wat zijn investering minstens vijf keer terugverdiende.

Afgezien van de actievolle film met een groep opkomende sterren en ervaren acteurs, speelde de muziek een belangrijke rol om het publiek te vermaken vanaf de openingscredits tot het einde. Interessant genoeg gaven filmrecensenten Young Guns overwegend negatieve recensies, ondanks het feit dat het vrij goed deed aan de kassa en filmverhuur, aangezien de fans er duidelijk een andere mening over hadden. Wat betreft The Young Guns Soundtrack, er stonden in totaal twintig nummers op. De muziek is gearrangeerd door Brian Banks en Anthony Marinelli. Ondanks dat de film in 1988 uitkwam, duurde het tot 2017 voordat de soundtrack ervan werd uitgebracht. Met een lengte van iets minder dan veertig minuten volgen de voortgang van de muziek en geluidseffecten het verloop van de film van begin tot eind.

Fans van The Young Guns zullen zich ook herinneren dat er een vervolg uit 1990 was, The Young Guns II. Net als de originele film heeft deze ook een eigen soundtrack. Als vervolg verdiende het drie keer zoveel geld als een kaskraker met zijn investering van twintig miljoen dollar. In het vervolg werden politieagenten aangesteld om te jagen en een einde te maken aan Billy the Kid en zijn naaste medewerkers. In het vervolg waren er zestien nummers op de soundtrack. Net als de originele film kreeg Young Guns II geen goede recensies van de muziekrecensenten. Maar nogmaals, de fans waren het daar niet mee eens, omdat het vervolg een sterke cult-aanhang had die ervan genoot. Het verhaal gaat dat er een derde Young Guns-film is die zal worden gefilmd en uitgebracht, hopelijk in de nabije toekomst.

10. Vrienden (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

(Pals) was een instrumentale play-out die werkte aan de hechte relatie die alle leden van de Regulars met elkaar hadden, ondanks hun persoonlijke verschillen. Geen lang nummer van net onder de tweeënnegentigste, de griezeligheid achter dit instrumentale nummer vat de beproevingen samen die Billy the Kid en zijn bende ondergingen terwijl ze in het wilde westen gegraven waren.

9. Pass the Peyote Please (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

Voor de volledige psychedelische ervaring werd (Pass the Peyote Please) in de film gespeeld toen Billy the Kid en zijn mede Regulators een euforische ervaring ondergingen, dankzij Chavez (gespeeld door Lou Diamond Philips) en zijn speciale rookritueel.

8. Kinney Chase (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

De openingsstart van (Kinney Chase) maakte al duidelijk dat er iets dramatisch stond te gebeuren. Dit snelle nummer barstte uit in wat draaide om een ​​grote achtervolging toen Kinney, een van Murphy’s mannen, een einde wilde maken aan Billy the Kid en zijn regelgevers. Als een snelle achtervolging is dit ook een behoorlijk fatsoenlijk deuntje voor het circuit.

7. Howdy (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

Gedurende het grootste deel van het nummer was (Howdy) melodieus en rustgevend voordat hij eindigde met een dramatische opbouw. Gecomponeerd en uitgevoerd door Anthony Marinelli, was dit een easy-listening klassieker die net zo tijdloos is als de film zelf.

6. Breng de troepen binnen (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

(Bring in the Troops) werd gespeeld in de film The Young Guns toen Billy the Kid en zijn collega-regulators werden bijeengedreven door Murphy’s mannen en het Amerikaanse leger. Langzaam en melodieus, dit methodische nummer is net zo vermakelijk als dramatisch.

5. The Shootout (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

Dramatisch van begin tot eind, (The Shootout) was een instrumentale heavy-hitter. Het begin van een ratelslangachtig geluid dreef al snel de dramatiek binnen van wat een luisteraar zich alleen maar kan voorstellen als er iets geweldigs zou gebeuren als de helden van The Young Guns het opnemen tegen de schurken.

4. Young Guns Ending Credits (Theme Song) (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

Beschouwd als het themalied voor The Young Guns, werd de muziekscore die tijdens de aftiteling werd gespeeld, gecomponeerd en uitgevoerd door Anthony Marinelli. Rijk aan gitaarriffs, eindigde de film niet alleen met een positieve noot dat Billy the Kid’s soort gerechtigheid werd geserveerd, maar ook als een herinnering aan hoe wild het westen ooit was.

3. Young Guns Hoofdtitel (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

Gecomponeerd door Anthony Marinelli, vormde de openingsmuziekscore voor The Young Guns in 1988 een instrumentale introductie van wat een van de meest geliefde westerns aller tijden zou worden. De gitaarriffs, gecombineerd met de klanken die in de tweede helft van de jaren 80 dominant waren, zijn zeker aanwezig in het nummer. Dit is echter een easy-listening klassieker die gemakkelijk de tand des tijds doorstaat en waarom deze vermelding verdient.

2. Pals (uitgevoerd door Anthony Marinelli)

(Pals) was een instrumentale play-out die werkte aan de hechte relatie die alle leden van de Regulars met elkaar hadden, ondanks hun persoonlijke verschillen. Geen lang nummer van net onder de tweeënnegentigste, de griezeligheid achter dit instrumentale nummer

1. Blaze of Glory (uitgevoerd door Jon Bon Jovi) (voor Young Guns II)

(Blaze of Glory) was de hit van Jon Bon Jovi die in 1990 te zien was in het vervolg op The Young Guns. De zanger had ook een cameo in Young Guns II als een gevangene die werd neergeschoten door politieagenten. Het won Best Original Song bij de 20/20 Awards, evenals de Golden Globe Awards. De American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) Film and Television Awards erkend (Blaze of Glory) als meest uitgevoerde nummers uit films. In alle eerlijkheid, als we een van de soundtracks van de filmfranchise van The Young Guns noemen, zou het weglaten van (Blaze of Glory) het helemaal geen recht doen. (Blaze of Glory) werd een nummer één hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100, maar ook in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland. Het was op zijn minst een top tien hit onder de landen Oostenrijk, Finland, Ierland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Het werd ook gecertificeerd platina door de Recording Industry Association of America (RIAA), evenals de Australian Recording Industry Association (ARIA). Met Music Canada werd het gecertificeerd goud. (Blaze of Glory) was Jon Bon Jovi’s antwoord op het verzoek van Emilio Estevez, die oorspronkelijk (Wanted Dead or Alive) had aangevraagd bij de Bon Jovi rockgroep. De frontman van de band vond echter dat dit nummer de film niet helemaal recht deed en koos ervoor om met dit origineel te komen.