Connect with us

Nieuws over de acteurs

Ex Black Tesla-werknemer verwerpt gerechtelijk bevel van $ 15 miljoen in zaak van raciaal misbruik

Ex Black Tesla-werknemer verwerpt gerechtelijk bevel van $ 15 miljoen in zaak van raciaal misbruik

Zwarte voormalige Tesla-medewerker verwerpt gerechtelijk bevel van $ 15 miljoen in zaak van raciaal misbruik

In oktober won Owen Diaz zijn zaak wegens racistisch misbruik tegen Tesla, waar hij liftoperator was. Hij heeft nu zijn prijs van $ 15 miljoen afgewezen en het is misschien de moeite waard.

Diaz ging oorspronkelijk achter Tesla aan voor de behandeling die hij kreeg toen hij in hun fabriek in Fremont, Californië werkte.

Hij zei dat zijn collega’s hem racistische opmerkingen noemden en dat een supervisor hem tussen 2015 en 2016 meer dan 30 keer het n-woord noemde. Na de getuigenis van Diaz kende een federale jury hem in oktober een overwinning van $ 137 miljoen toe.

Hier wordt het echter lastig! Een federale rechter van San Francisco, William Orrick, verlaagde de winst van $ 137 miljoen tot $ 15 miljoen en vertelde Diaz dat hij twee weken de tijd had om het te accepteren. De rechter vond de oorspronkelijke prijs “buitensporig”.

De advocaat van Diaz is van mening dat de verlaagde beloning niet genoeg is om te voorkomen dat Tesla in de toekomst hetzelfde probleem heeft. De afwijzing van de awards zal nu leiden tot een nieuw proces.

Tesla is een van ’s werelds meest waardevolle bedrijven en blijft ’s werelds meest waardevolle autofabrikant met een marktkapitalisatie van meer dan US $ 600 miljard.

Het bedrijf had de meeste wereldwijde verkoop van batterij-elektrische voertuigen en plug-in elektrische voertuigen, en veroverde in 2020 23% van de batterij-elektrische (puur elektrische) markt en 16% van de plug-in-markt (inclusief plug-in hybrides) .