Connect with us

TV-serie nieuws

Gelukkige 17e verjaardag voor The Medium is niet genoeg!

Gelukkige 17e verjaardag voor The Medium is niet genoeg!

Een verjaardagstaart

Crikey, zoals ik altijd zeg, kort na het plaatsen van een afbeelding die in 2005 als hoge resolutie werd beschouwd – hoe is dat gebeurd?

De tijd is weer gevlogen. Het medium is niet genoeg verscheen op 21 juni 2005 knipperend de wereld in, en elementaire wiskunde vertelt ons dat het nu 17 jaar oud is. Het voelt nu helemaal volwassen, nu doet het zijn A-niveaus en zoekt het uit voor welke universiteiten ze zich moeten aanmelden. Maar we weten allemaal nog steeds dat het eigenlijk nog een beetje kinderachtig is en nog niet klaar voor iets te belangrijks.

Dit jaar terugblik

Ondanks dat ik vorig jaar beweerde dat ik mijn mojo terug had, na schijnbaar eindeloze lockdowns, kan ik niet doen alsof jaar 17 zo veel beter was dan jaar 16. Er zijn zeker meer tv-recensies aan de gang, maar tussen mijn gebrek aan dagelijks woon-werkverkeer , de introductie van nog meer streamingdiensten en een achterstand van producties die zijn gemaakt tijdens en voordat Covid allemaal massaal werd uitgebracht, heb ik niet bepaald uitgebreide dekking van ’s werelds tv gegeven, ben ik bang, toch?

Kan dat überhaupt nog? Ik betwijfel of zelfs iemand die werd betaald om tv te beoordelen, zou kunnen kijken alles nieuw dat is uitgekomen, er is nu zoveel van. En dat is maar goed ook, want het geeft mensen veel variatie en uiteindelijk komt er voor ieder wat wils. En het is ook niet zo dat alles onzin is, toch? Er zijn overal geweldige nieuwe shows geweest, zelfs uit onverwachte hoek (bijv. Peacock’s bel Air), en AppleTV+ heeft eindelijk ook zijn zaakjes op orde, en wordt naast Disney+ een van de twee streamingdiensten waarop je je waarschijnlijk moet abonneren als je de beste nieuwe shows wilt – sorry, Netflix, je verdient te veel dat niet goed genoeg is nu.

Maar het betekent wel dat de USP van TMINE is verdwenen. Uiteindelijk denk ik dat TMINE weer wordt wat het begon: een persoonlijke blog die puur kijkt naar wat ik op tv heb gezien, zonder te pretenderen iets belangrijks of belangrijks te zijn. De tijd van de blog is echter zo goed als voorbij. Er is Substack voor degenen die willen schrijven en geld willen verdienen; Twitter en Insta voor mensen die hun gedachten de wereld in willen stralen om door zo veel mogelijk mensen gelezen te worden.

Een blog is nu behoorlijk retro. In mijn gedachten ben ik echter alleen maar aan het kletsen met jullie die dit nog steeds lezen, in een poging jullie te vermaken en jullie misschien te laten weten over dingen die ik heb gevonden en die jullie misschien leuk vinden.

Een van de grote dingen die we dit jaar hebben geprobeerd, was om TMINE open te stellen voor een veel uitgebreidere dekking van film en het meer samen te laten werken: om er niet slechts één vaste stem van te maken, maar twee. Helaas werkte dat niet helemaal zoals gepland, waarbij onze nieuwe filmrecensent in residentie uiteindelijk werd afgetekend met werkgerelateerde stress – hopelijk niet vanwege TMINE maar vanwege haar kwaadaardige megacorp-werkgevers, maar heel goed mogelijk vanwege beide. En misschien gebeurt dat ook in Oekraïne.

Ik hoop dat ze terugkomt wanneer ze zin heeft om opnieuw te beoordelen (we hebben een ’terug naar het werk’-plan, maar misschien zullen deze verjaardagsvieringen haar ertoe aanzetten eerder terug te keren), aangezien ik denk dat ze zowel een nieuwe, maar compatibele stem voor TMINE, evenals minder verwijzingen naar oud worden en veel meer geanimeerde GIF’s van Scarlett Johansson. We hebben allemaal onze schrijfstijlen, denk ik.

Dank je!

Zoals altijd heel erg bedankt aan alle hardcore vaste TMINE-commentatoren: Mark Carroll, JustStark en Adam Bowie. Zegen je hart dat je al die tijd bij me bent gebleven! Bedankt ook aan de commentatoren op de TMINE Facebook-pagina. Jullie zijn degenen die me op de been houden.

Maar ook bedankt aan iedereen die dit jaar ook maar één reactie heeft achtergelaten, hier of op Facebook – het was geweldig om van je te horen!

Volgend jaar zelfde tijd iedereen? Dat zeg ik toch elk jaar? Hoe dan ook, er is taart, zij het dezelfde foto van een taart als vorig jaar, dus neem je vrienden mee.

  • Ik ben Rob Buckley, een journalist die schrijft voor Britse mediamagazines waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, hoewel je me misschien wel op de podcast hebt gehoord Lockdown-land of Radio 5 Live’s Zaterdag Editie of Middageditie. ik heb bewerkt Dreamwatch, Tandwiel en Dagelijks Cambridge Filmfestival; technisch redacteur geweest voor het tijdschrift van tv-producenten televisie; beoordeelde films voor de kortstondige krant Cambridge Insider; geschreven functies voor de nog kortere levensduur van de krant Soho Independent; en was regelmatig sarcastisch over televisie op de blink-and-you-missed-it “website voor stadsgenieters” The stam. Sinds ik freelance ben, heb ik bijgedragen aan onder meer: Uitzending, Total Content + Media, Action TV, Off The Telly, Action Network, TV Scoop en The Custard TV.

    Bekijk alle berichten