Connect with us

Fılm Nieuws

‘Star Wars’-fans zeggen dat Obi-Wan Kenobi opnieuw een vreselijke beslissing heeft genomen in de finale

‘Star Wars’-fans zeggen dat Obi-Wan Kenobi opnieuw een vreselijke beslissing heeft genomen in de finale

via Lucasfilm

Dit artikel bevat spoilers voor de finale van Obi-Wan Kenobi gedurende

Obi-Wan Kenobi’s eerste seizoen is nu voltooid en vervulde de belofte om Ewan McGregor en Hayden Christensen voor het eerst sinds 2005 tegen elkaar te laten strijden Wraak van de Sith.

Uiteindelijk kregen we twee gevechten. De eerste zag een verzwakte Obi-Wan, hulpeloos tegen Vaders kracht en woede, en eindigde door vlammen gesleept in een donkere echo van hun laatste duel. De finale van vandaag zag de rematch, waarbij Obi-Wan zijn mojo had gevonden, zijn lichtzwaardvaardigheden had opgewarmd en opnieuw contact had gemaakt met de Force. Aan het einde van dit gevecht zat Vader in de touwen: zijn levensondersteuning uitgeschakeld, helm opengeslagen en naar adem happend achtergelaten.

En toen hij zijn enige kans aangreep om de melkweg te verlossen van een kindermoordende tiran, corrigeerde Obi-Wan de fout die hij al die jaren geleden op Mustafar maakte en doodde uiteindelijk Darth Vader.

Nou, dat had hij moeten doen. In plaats daarvan liep Obi-Wan gewoon weg. Opnieuw. We weten allemaal dat Obi-Wan min of meer moest doen alsof hij Vader doodt, de Skywalker-saga gebeurt niet, maar fans noemen hoe dan ook fout:

Anderen beweren dat Obi-Wan Anakin nooit zou kunnen doden, zelfs als hij gelooft dat zijn voormalige vriend niet meer te redden is:

Voor sommige fans brak dit emotionele moment hen:

We denken dat het een beetje veel is om van Obi-Wan te verwachten dat hij koelbloedig iemand vermoordt die ze kennen sinds ze een kind waren, terwijl ze niet terug kunnen vechten. Maar probeer dat eens of tien jaar later aan de mensen van Alderaan uit te leggen…

Hoe dan ook, tenminste Obi-Wan Kenobi met succes de naald van knijpen in een Obi-Wan/Vader-verhaal geregen zonder de gebeurtenissen van Een nieuwe hoop. Bovendien was het leuk om Hayden Christensen eindelijk uit die iconische helm te zien turen.

Obi-Wan Kenobi is beschikbaar om volledig te streamen op Disney Plus.