Connect with us

Fılm Nieuws

Discover+ zal de explosieve documentaire van Alex Holder over de opstand van 6 januari vrijgeven

Discover+ zal de explosieve documentaire van Alex Holder over de opstand van 6 januari vrijgeven

Holder zelf zei in een verklaring over de documentaire (opnieuw via Verscheidenheid), “Toen we in september 2020 met dit project begonnen, hadden we nooit kunnen voorspellen dat ons werk op een dag zou worden gedagvaard door het Congres […] Als Britse filmmaker had ik hier geen agenda voor. We wilden gewoon beter begrijpen wie de Trumps waren en wat hen motiveerde om zo wanhopig aan de macht te blijven. We hebben plichtsgetrouw alle materialen overhandigd waar de commissie om heeft gevraagd en we werken volledig mee.”

Holder en zijn bedrijf AJH Films werkten eerder aan documentaires als “Wees stil“, die een lid van Hongarije’s extreemrechtse conservatieve Jobbik-partij volgt. Wat betreft de reden waarom Holder tot nu toe niet over “Unprecedented” heeft gesproken, het klinkt alsof zijn contract met Discovery+ ervoor zorgde dat hij de film niet of publiekelijk kon bespreken al zijn beelden vrijgeven Toch is het misschien het beste geweest om het nieuws op deze manier ineens te laten vallen, aangezien alle ogen nu op Discovery+ en Holder zijn gericht om te zien wat er werkelijk in deze docuserie is verwerkt.

Als iemand die nu in DC woont en in DC woonde terwijl de opstand plaatsvond, kan ik mijn eigen specifieke fascinatie voor dit krankzinnige verhaal en alle manieren waarop het zich heeft afgespeeld na 6 januari niet ontkennen. Discovery+ heeft me opgesloten binnen en ze weten het. Alleen de tijd zal uitwijzen of het kijken naar de scènes veel later, en door de lens van een doc, ervoor zal zorgen dat ze meer lijken op iets dat echt is gebeurd, en minder op een eindeloze combinatie van nachtmerries en stress-droom.