Connect with us

Nieuws over de acteurs

FDA kondigt nationaal verbod op Juul Vaping-producten aan

FDA kondigt nationaal verbod op Juul Vaping-producten aan

Na enkele maanden van onderzoek naar hoe schadelijk het is en de blijvende effecten ervan, zijn Juul-vapingproducten officieel verleden tijd. Althans wat de Food and Drug Administration betreft. Eerder vandaag heeft de FDA formeel besloten om een ​​landelijk verbod op de verkoop en marketing van alle Juul-vapingproducten af ​​te dwingen.

VS vandaag meldt dat het besluit van de Amerikaanse Food and Drug Administration om een ​​verbod op Juul uit te vaardigen te wijten is aan “onvoldoende en tegenstrijdige” gegevens over de “genotoxiciteit en mogelijk schadelijke chemicaliën” uit de e-liquid-pods van het bedrijf in de aanvraag van het bedrijf om door te gaan met de verkoop van niet-fruit – gearomatiseerde producten. In de voorwaarden van het verbod staat dat Juul de verkoop van zijn vaping-apparaat en de vier soorten e-liquid pods moet stopzetten: Virginia tabaksmaak pods met nicotinegehaltes van 5% en 3% en menthol-gearomatiseerde pods bij nicotineconcentraties van 5,0% en 3,0%.

Bovendien onthulde de FDA dat de aanvraag van Juul om door te gaan met de verkoop van zijn vapenproducten onvoldoende bewijs bevatte om te bewijzen dat het “toxicologische profiel” van zijn producten “geschikt zou zijn voor de bescherming van de volksgezondheid. Wat betreft de impact van de beslissing op Amerikaanse retailers die Juul-producten verkopen, zei de FDA dat bedrijven rechtstreeks contact moeten opnemen met Juul met vragen over producten die ze momenteel in de schappen of in hun inventaris hebben.

Juul Ban maakt het niet illegaal

Er moet echter worden opgemerkt dat hoewel het verkoop- en marketingverbod van Juul strikt wordt gehandhaafd, het verbod consumenten niet beperkt in het bezit of het gebruik van de apparaten, aangezien de FDA het bezit of het gebruik van vapen of andere tabaksproducten door consumenten niet afdwingt.

De afgelopen jaren heeft de FDA marketingtoepassingen voor Juul en andere vapenbedrijven beoordeeld naar aanleiding van de vraag van anti-tabaksgroepen om hard op te treden tegen producten die gericht zijn op jongeren, wat heeft geleid tot een toename van het vapen van jongeren.

Wil je thee direct in je sms-inbox? Bel ons op 917-722-8057 of Klik hier om deel te nemen!