Connect with us

Fılm Nieuws

Filmfestivals als High Impact Learning | Week van de zwarte schrijvers

Filmfestivals als High Impact Learning |  Week van de zwarte schrijvers

In 2004 kwamen ik en een collega op het idee om niet-gegradueerde studenten mee te nemen naar het Sundance Film Festival. Het oorspronkelijke doel was om onze studenten een meeslepende educatieve ervaring te bieden. We hadden geen van beiden ooit Sundance bijgewoond, maar we waren ervan overtuigd dat er iets bijzonders zou gebeuren als we onze studenten daarheen konden krijgen. We zijn sinds 2004 elk jaar teruggekeerd naar Sundance voor hun festival, terwijl we ook Ebertfest en Edinburgh aan de festivallijst hebben toegevoegd. Het bijwonen van filmfestivals met studenten blijft een van mijn meest lonende en boeiende onderwijservaringen.

Festivals bieden studenten toegang tot getalenteerde individuen en stellen de studenten in staat om de interacties in te kaderen met hun eigen nieuwsgierigheid. Je zou nooit in de klas de opgewonden en levendige uitwisseling kunnen herhalen toen een groep studenten Werner Herzog inschakelde voor een discussie over “Grizzly Man” (2005). John Waters was erg gul met mijn studenten toen we met de bus tussen theaters in Park City reden. En luisterend naar Haskell Wexler die het belang van “In the Heat of the Night” bespreekt (1967) met studenten blijft een van mijn meest gekoesterde Ebertfest-herinneringen.

Het meeslepende karakter van het festival betekent dat het leren nooit eindigt en plaatsvindt in verschillende omgevingen. Het leren vindt plaats tijdens het wachten in rijen, reizend in bussen, tijdens film Q&A-sessies, tijdens maaltijden; waar twee of meer samen zijn, is er de mogelijkheid om te leren. Dit leren buiten het klaslokaal kan vermoeiend zijn, maar het is zelden saai. Tijdens het festival zijn er geen studenten, zijn er geen docenten, we zijn allemaal actieve deelnemers aan de ervaring. Onder normale omstandigheden zullen de meesten van ons misschien vermijden om vier tot zes films op één dag te zien, maar de energie van een festival maakt het zien van meerdere films op een dag niet alleen een mogelijkheid, maar ook een doel. We willen niets missen.