Connect with us

Nieuws over de acteurs

Nieuwe Amazon Alexa-functie zal de stemmen van overleden dierbaren griezelig nabootsen: ohnotheydidnt — LiveJournal

Nieuwe Amazon Alexa-functie zal de stemmen van overleden dierbaren griezelig nabootsen: ohnotheydidnt — LiveJournal
Woensdag, op Amazon’s conferentie re: MARS (machine learning, automation, robotics, and space) kondigde Rohit Prasad, SVP en hoofdwetenschapper van Alexa AI Alexa’s nieuwe bovennatuurlijke talent aan: het vermogen om iemands stem na te bootsen met minder dan een minuut opname.

Prasad beschreef de stemmen van overleden dierbaren als een primaire use-case voor deze functie, daarbij verwijzend naar attributen van empathie en affect als sleutels om vertrouwen op te bouwen met een metgezel, in dit geval een AI-aangedreven apparaat. “Deze eigenschappen zijn nog belangrijker geworden in de tijden van de aanhoudende pandemie, waarin zovelen van ons iemand hebben verloren van wie we houden”, zei Prasad. “Hoewel AI die pijn van verlies niet kan wegnemen, kan het zeker hun herinneringen blijvend maken.”

BRON


ONTD, welke Black Mirror-aflevering denk je dat de volgende zal worden?