Connect with us

Fılm Nieuws

Retro Review: SLEEPWALKERS – The Last Movie Outpost

Retro Review: SLEEPWALKERS – The Last Movie Outpost

Je kunt een goede Outposter niet binnenhouden, vooral niet als zijn naam Wrenage is en hij steeds naar oudere films kijkt en een ongelooflijke drang heeft om je er alles over te vertellen. De eenmans Retro Review-machine keert weer terug.

Als je iets te zeggen hebt over films, streaming, tv of gamen, geef ons dan een seintje op [email protected] – jullie weten allemaal hoe dol we zijn op een bijdrage hier. Nu over naar Wrenage…

Slaapwandelaars

Na beoordeling Nachtdienstrecensie Slaapwandelaars leek een natuurlijke volgende stap. Beide zijn Stephen King-films uit de vroege jaren 90. Nachtdienst nam zichzelf iets te serieus. Slaapwandelaars nam zichzelf niet serieus genoeg. Ondanks Slaapwandelaars onvolkomenheden, zou het Mick Garris’ beste uur kunnen zijn. Als Garris er ooit een TED-talk over heeft gegeven, kon ik het niet laten om het podium op te rennen en te proberen zijn haar te knippen.

“Hij ziet eruit als een lesbische Duitse dog!” Ik zou gillen als de beveiliging me in nieuwe en interessante vormen boog. ‘Laat hem gaan,’ zou het hoofd van de beveiliging zeggen. “Hij heeft gelijk…”

Slaapwandelaars gaat over een paar weerkatten die fluorescerend licht eten. Het was het eerste scenario dat King als een origineel verhaal schreef. Ik stel me voor dat King het in drie uur schreef, 100 woorden per minuut typte en 100 gram cocaïne per minuut snoof. Niet letterlijk 100 gram per minuut, dat zou gek zijn; eerder 360.000 gram aan het begin van elk uur, wat gemiddelden uit tot 100 gram per minuut.

Slaapwandelaars

Aan het einde van de dag, Slaapwandelaars is een horrorfilm uit de jaren 50 met een esthetiek uit de jaren 90. Het is helemaal tweederangs, maar de wereld heeft ook tweederangs films nodig. Ze geven beginnende Hollywood-mensen een kans om hun tanden te knippen, terwijl ze het publiek iets te bieden hebben met popcorn, frisdrank en drop op een warme zomerdag. Aan het kijken Slaapwandelaars geeft me het gevoel dat ik een kind ben op een matinee.

De film heeft een midwest-sprookjesachtige sfeer. Het had moeten beginnen met een titelkaart met de tekst “Er was eens in Indiana…”

De muziek van de film helpt bij het creëren van deze sfeer. Deuntjes van Enya en Santo & Johnny in een Rockwelliaanse setting geven het een bijna Amblin-sfeer. Er zijn echter problemen. Laten we graven in Slaapwandelaars. Spoilers in overvloed.

Katten rond

Slaapwandelaars is van Columbia Pictures, die ons onlangs bracht Morbius, op vrijwel dezelfde manier zou men iemand herpes kunnen brengen. Credits lopen over standbeelden, hiërogliefen en afbeeldingen van antropomorfe katten. Eentje heeft wellustige borsten en geeft borstvoeding aan een mensenbaby. Heeft iemand gecontroleerd of? Slaapwandelaars is een cultklassieker onder Furries?

Vermoedelijk waren deze achtergrondverhalen Garris’ bijdrage aan de film. Goed idee of niet? De openingscredits van De Boogens deed iets soortgelijks en zette het universum van de film op zonder al te veel weg te geven. De openingscredits van Slaapwandelaars te veel weggeven. Het publiek moet het concept van weerkatten in het verhaal ontdekken.

Slaapwandelaars heeft een aantal cameo’s in zich. De eerste is van Mark Hamill voordat hij het op zich nam om elke In & Out Burger ter wereld te eten. Hij is van lichtzwaard naar cellulitiszwaard gegaan.

“Gebruik de vork, Luke!”

Hamill speelt een agent die een moord onderzoekt. De plaats van de misdaad is een beetje mysterieus, want overal hangen dode katten in pinata-mode. Je kunt letterlijk geen dode kat slingeren zonder een dode kat te raken! Garris schiet op alle cilinders in deze opening. Hij maakt gebruik van een weinig bekende cameratruc genaamd a Nederlandse hoek. Alleen de elites gebruiken deze techniek… en kinderen die niet voldoende gecoördineerd zijn om een ​​camera waterpas te houden.

slaapwandelaars

Het uitgedroogde lijk van een tienermeisje wordt ontdekt en het lijk zet perfect de toon van de film. Het lijk heeft een beugel op zijn skeletachtige grijns.

Kattenmensen

Van daaruit maken we kennis met de best gefactureerde acteur in dit kleine deuntje genaamd Brian Krause. Krause is vooral bekend om zijn tijd op gecharmeerd, maar hij heeft gestaag gewerkt in de slush-markt van tv en films. Hij is perfect bruikbaar in Slaapwandelaars als een bovennatuurlijk roofdier van onbepaalde leeftijd dat een middelbare scholier speelt. Zijn grijns is even charmant als wild.

Het personage van Krause rijdt in een blauwe Trans-Am uit de jaren 70. Het kan onzichtbaar worden. Is dit geïnspireerd door Wonder Woman en haar onzichtbare jet of cocaïne? Jij mag het beoordelen.

Krause heeft een moeder gespeeld door Borg Queen Alice Krige. Krige is geweldig in het brengen van welsprekendheid in kaas, en dat doet ze in Slaapwandelaars, ook. Je zult geloven dat ze echt een hekel heeft aan katten en chagrijnig is van de honger door fluorescerend licht.

Opgemerkt moet worden dat Krause en Krige, ondanks dat ze moeder en zoon zijn, hun relatie een beetje verder gaan dan dat. Incest openlijk maken was een andere beslissing van Garris. Hij had het subtieler moeten houden. Een hoeveelheid tragedie maakt deel uit van het bestaan ​​van Krause en Krige. Ze zijn waarschijnlijk de laatste in hun soort. Die tragedie had kunnen worden gedolven om het publiek meer emotioneel bij de film te betrekken. In plaats daarvan heeft het publiek weinig andere middelen dan “ewwwwww…” te gaan.

Vervolgens maken we kennis met de Final Girl, gespeeld door Madchen Amick. Ze werkt in een bioscoop en runt de tapijtveger terwijl ze een Tom Cruise doet Riskante zaken routine om Hou je van me (nu dat ik kan dansen) in plaats van Old Time Rock & Roll.

slaapwandelaars

Amick is een lief meisje, en als het op lipbijten aankomt, laat ze Kirsten Stewart eruit zien als een amateur. De lipbeet is Amick’s go-to-move in deze film. Het verbaast me dat ze geen eelt heeft ontwikkeld. Misschien deed ze dat wel, maar ze hebben het in de post verwijderd met een ontluikende technologie genaamd Zie-Gee-Eye.

Slaapwandelaars is vreemd in zijn poging om te weven Zie-Gee-Eye speciale effecten in zijn verhaallijn. Het is zoals de producenten zeiden:

“Als we Terminator 2-nummers willen halen, moeten we deze nieuwerwetse computereffecten gebruiken. Geef me een Apple IIc Plus!”

Daarover later meer…

Ondertussen worden de ouders van Amick gespeeld door de ouders van Ferris Bueller, Lyman Ward en Cindy Pickett. Ze zijn daarna in het echt getrouwd Ferris Bueller’s vrije dag… en daarna zijn ze gescheiden Slaapwandelaars. Dit is niet verwonderlijk. Ik betwijfel of zelfs Ward en June Cleaver de roem, het fortuin en de glorie van een film als . hadden kunnen overleven Slaapwandelaars zou brengen in hun huwelijk. Het zou een eindeloze parade zijn van groupies van alle 47 geslachten, drugs en de macht om iemand te vermoorden en ermee weg te komen.

Een ander bekend gezicht duikt op in de vorm van Keversap acteur Glenn Shadix. Shadix speelt de leraar van Krause en Krause begaat de onvergeeflijke zonde om Shadix er gek uit te laten zien in het bijzijn van de andere studenten. Krause doet dit door erop te wijzen dat een doos zes zijden heeft, niet vier.

Oh, Krause, jij schurk! Je weet zeker hoe je autoriteit moet ondermijnen!

Shadix kan dit niet laten staan. Hij confronteert Krause aan de kant van de weg en Krause gaat helemaal Sleepwalker op hem af. Weet je, ik weet niet helemaal zeker waarom deze weerkatten Slaapwandelaars worden genoemd. Slaapwandelen katten vaak? Eten slaapwandelaars fluorescerend licht? Ik zie geen verband tussen deze concepten. Is er iets dat ik mis, of is dit weer cocaïne? Jij mag het beoordelen.

Op dit punt wordt de wet erbij betrokken, en de film gaat Smokey and the Bandit op ons terwijl politieman, gespeeld door Dan Martin, Krause’s Trans-Am achtervolgt. Martin is de heer Congenial in deze film. Hij zingt lekker Het Rodeo Lied en spelen met zijn kat, Clovis, die meerijdt in de politieauto. Tijdens de achtervolging worden we ook getrakteerd op Zie-Gee-Eye!

Martin stopt naast Krause, en wanneer Krause Clovis ziet (omdat slaapwandelaars en katten dodelijke vijanden zijn, volgens de overlevering van cocaïne), verandert Krause van zijn normale zelf, in een kleine jongen, dan een weerkat en mogelijk weer terug. De exacte volgorde weet ik niet meer. Ik ben geen Rain Man.

Het effect ziet er niet goed uit, maar het is een soort glorieus in zijn grootmoedige enthousiasme. De filmmakers realiseerden hun droom! Zij hebben Zie-Gee-Eye in hun moobie! Ik stel me voor dat Garris, de producers en de special effects-jongens elkaar een high-five geven na het bekijken van de beelden en die nacht individueel wakker liggen met een tevreden glimlach op hun gezicht en tegen zichzelf fluisterend:

‘Je hebt het gedaan, jij geweldige klootzak. Je hebt het echt gedaan!”

Ook worden we tijdens deze achtervolging getrakteerd op een rockende gitaarsoundtrack. Voor mijn geestesoog stel ik me John Sykes voor die werkelijk op de berm van de weg staat en zijn gitaar ruw laat jammeren terwijl zijn gevederde blonde haar in de wind waait en de auto’s voorbij suizen.

Het enige probleem daarmee is dat de miljoenen en miljoenen tienermeisjes die deze film zagen spontaan zwanger zouden zijn geworden, en dat we nog meer millennials zouden hebben om mee om te gaan.

Catnip-It-In-The-Bud

De film blijft kronkelend voortkabbelen. Krause is van plan om Amick mee te nemen naar een begraafplaats voor een date en haar tot slachtoffer te maken. Voordat ze gaan, stoppen ze bij Krause’s huis, zodat Amick Krige kan ontmoeten. Een gigantisch plotgat steekt zijn lelijke kop op. Het plan van Krause en Krige is om Amick tot slachtoffer te maken, en hier hebben ze haar, helemaal alleen, in hun grote oude huis, om precies dat te doen.

In plaats daarvan doen ze niets. De film had daar moeten eindigen met de ondergang van Amick, en Krause en Krige die naar groenere weiden gingen, positief verzadigd met fluorescerend licht.

Gelukkig voor ons houdt de film daar niet op, want op de begraafplaats regisseert Garris deze film. Hij gebruikt een zet van Michael Bay uit een tijd dat Michael Bay alleen las Playboy en had nog geen gouden ticket naar de Playboy Mansion. Garris doet dat ding waarbij de camera in een cirkel rond een personage draait. Vervolgens draait Garris de camera terwijl Krause en Amick over de grond rollen.

Slaapwandelaars

Ondanks deze voorbeelden van regie van auteurs, begint de film op dit punt uit de balk te vallen. Krause wordt plotseling Freddy Kruger op zijn meest grappige manier, en we worden getrakteerd op kreunende lijn na kreunende lijn terwijl hij met Amick speelt als een … nou ja, als een kat met een muis.

‘Ik denk niet dat je in de geest van de dingen komt! Waarom beschouw je jezelf niet als… lunch!”

“Kijk-een-baby!”

“Ik heb gelogen… het moet wel pijn doen!”

‘Kijk maar eens naar dit overhemd. Mijn moeder gaat me vermoorden!”

“Nu, Tanya, wanneer heb ik precies je vertrouwen verloren?”

“Cop-ka-bob!”

Het is alsof de film plotseling alle vertrouwen in zichzelf verloor en aan het publiek toegaf dat hij denkt dat alles wat hij doet stom is. Doe dat niet, film. Wat er ook gebeurt, je moet stutten!

slaapwandelaars

De hele beproeving van de begraafplaats eindigt met wat kattenwrasslin, die het enigszins verlost, en dan worden we getrakteerd op meer cameeën. King zelf verschijnt, samen met Tobe Hooper en Clive Barker. Uiteindelijk verschijnen John Landis en Joe Dante in de film, en Ron Pearlman duikt ook op. Pearlman was misschien een metafictie-toevoeging, aangezien hij een weerkatachtig monster speelde in de… Schoonheid en het beest TV-show met Linda Hamilton.

Als we naar het hoogtepunt van de film gaan, sterft Krause van zijn kattengeknuffel en doet Krige al het zware werk. Eerder leverde Krause gekke lijnen met overdreven enthousiasme. Krige is echter een bonafide actrice. Wanneer ze soortgelijke gekke lijnen levert, heeft ze op de een of andere manier het vermogen om ze een mate van klasse te geven die ze geloofwaardig maakt.

“Dat is niet de gierende wind”, zegt een agent tegen zijn partner.

“Je hebt gelijk,” zegt Kriege nadat ze hun hoofden tegen elkaar hebben geslagen. “Dat was niet de gierende wind.”

En het werkt echt.

Later steekt Kriege een agent neer met een maïskolf en zegt:

“Geen groenten. Geen toetje. Dat zijn de regels.”

Nogmaals, ze laat het volkomen redelijk klinken, ook al is het volkomen onredelijk. De man eigenlijk deed eet zijn groenten. Hij at letterlijk de maïskolf waarmee hij werd gestoken. En er is zelfs geen dessert in zicht. Niettemin, aangezien Krige de lijn verkoopt, koop ik hem.

Op dit punt, Slaapwandelaars duikt in het maken van jezelf dimmenmoeders door ramen gooien, paalhekken aan een paal hangen, vingerbijten en katten hoeden. Hoeden van katten is een eufemisme voor het uitvoeren van een moeilijke taak, en Garris hoedt letterlijk katten in deze film. Hij heeft een groep katachtigen die door de straten slentert en huizen uitzet. Ik vraag me af hoe ze dat hebben gedaan? Ik vind het leuk om te denken dat wanneer ze de groep katten allemaal mooi buiten een huis hadden zitten, ze eigenlijk stokken door hun voeten deden om ze op de grond te spelden.

Maar dat ben ik gewoon…

We worden zelfs getrakteerd op een subliem moment waarop een kat op Krige’s rug springt, en ze wordt in haar buik geschoten met een jachtgeweerstoot, die door haar heen scheurt en de kat van haar rug blaast terwijl hij gilt…