Connect with us

Fılm Nieuws

Zwarte vertegenwoordiging in jeugddrama’s – Degrassi Case Study | Week van de zwarte schrijvers

Zwarte vertegenwoordiging in jeugddrama’s – Degrassi Case Study |  Week van de zwarte schrijvers

Voor mijn visuals – bekijk de coole grafiek die ik hieronder heb gemaakt!

Laten we nu teruggaan naar de Degrassi-personages.

Zwarte karakters in jeugddrama’s vallen meestal in 3 emmers: De Assistent, The Token, of de representatie van Trauma.

Afbeelding links: Hazel en Paige, Afbeelding rechts: Katie en Marisol

De assistent

De assistent kan ook worden bedacht als “The Magical Negro” of “The Black Best Friend”. Met andere woorden, zwarte personages bestonden alleen maar om niet-POC-verhaallijnen te helpen en te verheffen. Dit ontneemt het publiek de kans om verschillende perspectieven van zwarte tieners echt te begrijpen. In “Degrassi” kregen personages als Hazel en Chantay niet zoveel achtergrondverhaal als andere personages. Hazel diende als Paige’s sidekick, en Chantay was voornamelijk de sidekick van de populaire crew en kreeg nauwelijks schermtijd. Zelfs in de latere seizoenen had Marisol geen ontwikkelde verhaallijn en bestond om drama aan de mix toe te voegen. Jimmy (ook bekend als Drake), hoewel hij een prominent personage was, bestond hij later alleen om de verhaallijn van Spinner vooruit te helpen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Spinner dezelfde beste vriend is die een rol speelde bij het neerschieten van Jimmy, waardoor hij in de eerste plaats verlamd raakte.

Voor meer lezen, check out Andrea Desiree Lewis’ (Hazel) duik in haar pijnlijke ervaring om niet op de set te worden vertegenwoordigd.

Vrijheid op Degrassi

het teken

Tokens zijn wanneer karakters bedoeld zijn om de enige representatie te zijn en alleen als zodanig bestaan. Liberty, een superintelligent, rijk en een beetje stekelig personage in “Degrassi” diende altijd als het symbolische zwarte, nerdy meisje. We kregen niet al te veel achtergrondverhaal over haar en karakterontwikkeling versus een zeer vergelijkbaar personage in Claire Edwards, een blanke vrouw, die praktisch een seizoen of twee volledig toegewijd was aan haar karakterontwikkeling. “Glee” en “Pretty Little Liars” deden dit notoir. Mercedes was de hoofdrolspeler en speelde de “sterke zwarte vrouw” trope, maar ze gingen nauwelijks in op haar achtergrondverhaal tot vlak voordat ze de serie beëindigde. Maya St. Germaine in “PLL” bestond voornamelijk om een ​​van de hoofdpersonen te helpen haar seksualiteit te omarmen. Beiden waren instrumenten in een verhaal, in plaats van het verhaal zelf te zijn.

Er kunnen niet teveel tokens zijn!

Er is ook een vreemd quotiëntscenario gaande met zwarte personages in “Degrassi”. Het is alsof als er eenmaal maximaal drie zwarte karakters zijn, er één moet gaan. Zelfs op Twitter was het een grap dat Hazel de serie moest verlaten om plaats te maken voor Liberty’s broer als hoofdpersoon.

Zwarte LGBT-personages: waar waren ze?

Op “Degrassi” waren zwarte LGBT-personages niet aanwezig. In grote lijnen is er nog veel meer afstand te gaan in deze voorstelling. Personages als Eric in ‘Sex Education’, Rue in ‘Euphoria’ en Coop in ‘All-American’ helpen het pad te blijven banen.