Connect with us

Filmnyheter

BRUISED (2020) Recensioner och översikt över Halle Berry Netflix-film

blank
blank

Blåslagen är ett amerikanskt actiondrama från 2020 om en skamlig MMA-fighter som finner förlösning i buren och modet att möta sina demoner. Men sonen hon hade gett upp som spädbarn kommer sedan oväntat in i hennes liv igen.

Regisserad av och med Halle Berry – gör sin regidebut – från ett manus skrivet av Michelle Rosenfarb.

Komplott:

Jackie Justice (Halle Berry) är en kämpe för blandad kampsport som lämnar sporten i skam. Ned på sin tur och puttrar av ilska och ånger flera år efter slagsmålet, lockas hon in i ett brutalt underjordiskt slagsmål av sin manager och pojkvän Desi och fångar uppmärksamheten från en fight league-promotor som lovar Jackie ett liv tillbaka i Octagon.

Men vägen till förlösning blir oväntat personlig när Manny – sonen som hon gav upp som spädbarn – dyker upp vid hennes tröskel.

Bruised-movie-film-MMA-fight-drama-Netflix-Halle-Berry-review-reviews-1

Recensioner:

”…medan Blåslagen inte håller alla sina löften, Berry gör absolut intryck genom att göra något tyst av en berättelse som ofta är ganska högljudd. Det är vanligtvis fullt av maskulin bombast och kroppsställningar, något Rosenfarb är snabb att lyfta fram eftersom toxiciteten hos den typen av maskulinitet är mycket mer reduktiv än den är upplyftande.” Elements of Madness

”Alla ingående scener i den här filmen, som manuserats av nykomlingen Michelle Rosenfarb, är väldigt breda, Bobbis karaktär är lite underskriven och själva slutet är i stort sett förutsägbart, men Berry ger engagemang och fokus till dramat. Hon vinner på poäng.” Väktaren

” …en dynamisk debut som regissör för Berry, med hennes vördnad för grundad realism, i synnerhet, vilket ger filmen påtaglig trovärdighet eftersom den skildrar MMA-kampens hårda värld. Även om Blåslagen är inte den holistiska knockouten många hoppades att det skulle vara för Berry, det finns många utmärkta element här eller där, inte minst är Berrys egen fängslande centrala prestation…” Högt och tydligt

”Titelkampen mellan Jackie och Lady Killer, filmens mycket långa klimax, återges för chock och vördnad. Den livliga kameran dansar runt fighters och tar tittarna djupt in i handlingen. Men Blåslagen begår vad som är en kardinalsynd för alla inspirerande sportdrama: Det slår aldrig fast vad Jackie kämpar för.” RogerEbert.com

”De två matcherna uppfyller förväntningarna men är det inte Bekännelse eller Southpaw nivå […] Den fokuserar mer på dramasidan än sportsidan, och på så sätt diversifierar den byggandet till finalen genom att inte bara göra det om träningen och vad som händer i ringen, utan också personen som inte bara fysiskt, utan mentalt och känslomässigt måste vara närvarande för att vinna.” Vart jag än tittar

Bruised-movie-film-MMA-fight-drama-Netflix-Halle-Berry-review-reviews-2

”Berrys regi har sin största brist i kampscenerna och väljer ibland den överanvända shaky-cam-effekten i ett försök att dölja kampkoreografin som är avgörande för en film om en MMA-fighter. Det är inte att säga att Berry inte har lagt ner arbetet på att förvandla sig själv fysiskt till karaktären; det gjorde hon absolut. Men riktningen ger inte plats för den övergången att registrera.” The Wrap

Släpp:

Blåslagen hade premiär på Toronto International Film Festival den 12 september 2020.

Filmen kommer att finnas tillgänglig för streaming på Netflix den 24 november 2021.

Skådespelare och karaktärer:

Stephen McKinley Henderson … Pops
Halle Berry … Jackie Justice
Nikolai Nikolaeff … Igor
Denny Dillon … Galna Esther
Sheila Atim … Bobbi Buddhakan Berroa
Shawna Hamic … Skolasekreterare
Danny Boyd Jr. … Manny Lyons Jr
Karle Gwen … MMA Fight Guest
Mark Rhynard … Rysk MMA Fighter
Scottie DiGiacomo … VIP / MMA Ringside-domare
David Hammond … Rökare
Kristoffe Brodeur … Fight club bouncer
CG Alexander … Rysk gangster
Delissa Reynolds … Mrs Feelgood
Melanie Waldman … Fotograf
Stephan Jackson … Ringside VIP
John Cashin … Rysk gangster

Inspelningsplatser:

Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey
Elite Heat Boxing Gym – 130 Mount Pleasant Avenue, Newark, New Jersey

Roliga fakta:

Blåslagen var ursprungligen inställd på att regisseras av Nick Cassavetes och stjärnan Blake Lively, innan Berry tog över båda rollerna.

Trailer:

Frågor och svar-intervju med Halle Berry:

Friskrivningsklausul: Den här webbplatsen innehåller affiliate-länkar till Amazon och som Amazon Associate tjänar ägaren till denna webbplats ett mycket litet belopp på kvalificerade köp.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *