Connect with us

Nyheter om skådespelarna

10 fantastiska sånger om grodor

10 fantastiska sånger om grodor

Musiker kan sjunga om vad som helst, inklusive djur, för att förmedla ett meddelande. Det är ingen överraskning att grodor bör vara en av deras inspirationskällor. Det ökända talesättet ”kyss så många grodor för att hitta din prins” måste vara en anledning. Andra låtar använder grodor för att representera många aspekter av livet, vilket den här artikeln kommer att visa dig. Här är 10 grymma låtar om grodor som du kanske vill lyssna på.

10. ”A Frog Went Walking” – The Wiggles (1996)

”A Frog Went Walking” är en låt av Wiggles skräddarsydd som ett barnrim. Den talar om en groda som blev kär i en mus. Det förklarar också avsnitten på deras bröllop. Den fanns med på albumet Wake Up Jeff och släpptes 1996. 1999 fanns den med i videon The Dorothy the Dinosaur and Friends, tillsammans med dockor. Enligt Rainy Day Mum, sånger om grodor är typiska barnrim som alla barn under tio år kommer att njuta av. Första gången dess producent gjorde en liveversion var i Getting Strong. Här spelar en karaktär som heter Murray grodan, medan Dorothy spelar Mrs Mousey. Andra karaktärer som spelade i live-action var Anthony the pig och Jeff the cook. Det är rimligt att dra slutsatsen att låten är dansbar och perfekt för barn på grund av textens upprepning.

9. ”I Can Be a Frog” – The Flaming Lips (2009)

”I Can Be a Frog” är en låt av Flaming Lips, släppt 2009 för Embryonic-albumet. Wayne Coyne reder ut en lista över vilda djur när Karen O från Yeah Yeah Yeahs släpper lös de djuriska skriken. Låten talar om en karaktär som påstår att han kan vara vad som helst, inklusive en groda, fladdermus, krigarindianer, gren eller till och med en apa. Låten porträtterar karaktärer som kan representera vad som helst, beroende på energin de får från sin partner.

8. ”Hermit the Frog” – MARINA (2010)

2010 uppträdde och släppte MARINA ”Hermit the Frog”, som finns med i The Family Jewels album. Sångerskan släppte den med sitt artistnamn ”Marina and the Diamonds”. Men albumversionen skrevs och samproducerades av Marina, tillsammans med Liam Howe. Titeln är baserad på grodan Kermit i Muppets. Låten blev så framgångsrik att den blev en TikTok-sensation i juni 2021. Den här fantastiska låten är bra att lyssna på om du vill väcka dina barndomsäventyr.

7. ”Kiss That Frog” – Peter Gabriel (1992)

Enligt Toads’nFrogs, sånger om grodor är pedagogiska stycken för barn, som lär dem hur ägg omvandlas från ägg till grodyngel till grodor till vuxna grodor. De kan också symbolisera sagor där prinsessor kysser lika många grodor innan de hittar sin prins. ”Kiss That Frog” av Peter Gabriel är en låt som representerar den senare tolkningen. I den här låten berättar Gabriel om en söt liten prinsessa på jakt efter att hitta sin prins efter att ha träffat många grodor. Att kyssa grodorna är hennes enda utväg.

6. ”I’m in Love with a Big Blue Frog” – Peter, Paul och Mary (1967)

”I’m in Love with a Big Blue Frog” är en låt av Peter, Paul och Mary för barn från sex år och uppåt. De tre sångarna framförde liveversionen av en barnbok och CD. Den här låten handlar om en karaktär som är kär i en stor blå groda. Från beskrivningen är en groda en man vars höjd är sex fot tre tum lång. Sångarna hävdar att grodan inte ser så illa ut som de flesta uppfattar.

5. ”This Frog” – Sesame Street (1991)

Sesamgatan var en populär barnshow på 1990-talet. Seriens huvudkaraktär var Kermit the Frog, som sjöng ”This Frog” 1991 tillsammans med Tarnish Brothers. Karaktären använder grodan för att uttrycka sin glädje över att vara självständig. Vi vet inte om dig, men om det krävs en groda för att lära dig om fördelarna med oberoende, hur kan du annars njuta av en sådan låt?

4. ”Varje groda har sin dag” – Lou Reed (2003)

Enligt Ranker, ”Every Frog Has His Day” är en annan fantastisk låt om grodor som du bör överväga att lägga till i din spellista. Reed, kallad en lyrisk mästare, använde den här låten för att skildra hans behärskning av poesi, vilket gjorde honom till en av de mest inflytelserika artisterna på 1900-talet. Låten betyder att varje person är förutbestämd att klara sig i livet. Det är ett uttryck för att uppmuntra någon som känner att de ännu inte har nått sin fulla potential.

3. ”Frog Trouble” – Mark Lanegan (2003)

”Frog Trouble” är en låt av Mark Lanegan, släppt 2003. Det är en hjärtekrossande låt som illustrerar sångarens besvikelse över hur hans liv blev. Han använder grodor för att representera många saker. Om du till exempel har problem med att navigera dina kollegor kan livet bli rörigt. Vissa grodor kan representera trassliga romantiska relationer. Hur det än är, tror vi att grodproblem kan hända vem som helst, oavsett omständigheterna.

3. ”A Frog Went a Walking” – The Wiggles (1999)

”A Frog Went Walking” är en annan fantastisk låt av The Wiggles till videon Dorothy the Dinosaur and Friends. Den handlar också om en groda som blev galet kär i en mus och inte kunde vänta med att sätta en ring på fingret. Sångarna, representerade av dockor, uttrycker ett kärleksbudskap som låter som ett äktenskapsförslag.

2. ”The Frog Prince” – Keane (2004)

2004 komponerade och framförde ett engelskt alternativrockband, Keane, ”The Frog Prince”. Bandet släppte det som ett avslutande spår för deras Under the Iron Sea album. Låten är baserad på Tom Chaplains samtal med en av bandmedlemmarna i ett berusat tillstånd i Toronto. Duon uttrycker sin besvikelse över en av deras bandmedlemmar som höll på med dem.

1. ”Bull Frog Yay” – Project Pat (2007)

”Bull Frog Yay” är en hiphoplåt av Project Pat, släppt 2007. Rapparen berättar om de orättvisor han utsattes för som afroamerikan. Han säger att Wallstreet bara representerade ett fåtal individer med pengar. Men han tror att även underprivilegierade människor behöver lite empati för att navigera i livet.