Connect with us

Filmnyheter

RRR: En recension – The Last Movie Outpost

RRR: En recension – The Last Movie Outpost

Jag följer några personer på sociala medier som älskar alternativa och icke-Hollywoodfilmer. En ständigt dyker upp ringde RRR. Det är en indisk film, men inte en Bollywood-produktion, och ändå har den dans i den. Förvirrad? Om detta redan avskräcker dig så kanske det inte är något för dig, men låt mig berätta att du saknar en ganska spektakulär film.

Filmen är regisserad av SS Rajamouli och skriven av Vijayendra Prasad, Sai Madhav Burra och Madhan Karky. I huvudrollerna finns NT Rama Roa Jr, Ram Charan, Ajay Devgn, Alia Bhatt, Olivia Morris, Ray Stevenson och Alison Doody, samma Alison Doody från Det sista korståget. Den officiella historien är:

”En fiktiv berättelse om två legendariska revolutionärer och deras resa hemifrån innan de började slåss för sitt land på 1920-talet.”

RRR börjar i en liten indisk by där ett engelskt par är på besök. Han är den tyranniske guvernören i området och hon är hans sadistiska fru. Det är en ung flicka som lägger henna på hustruns hand och sjunger. Alla i byn är rädda för paret och soldaterna som följer med dem.

De går för att gå och kastar ett par mynt, som familjen tror är för hennatatueringen och sången, men nej! Hustrun vill ha barnet och efter att ha kastat pengarna tar hon henne bara. När familjen och byn inser vad som händer, jagar den kärleksfulla mamman. En av soldaterna är på väg att skjuta när guvernören förklarar att kulorna tillverkades i England och transporterades på engelska fartyg, så att slösa en kula på en bonde är inte värt det.

Mamman blir slagen med en gren och lämnas för död när paret kör iväg med den lilla flickan. Det var en brutal öppning till en film.

Vi träffar sedan Raju, en indisk kille som arbetar som polis åt britterna. Omgiven av en stenkastande och arg folkhop slutar Raju med att ge John Wick en springa för sina pengar.

Handlingen och koreografin var ganska fantastisk genom hela det här avsnittet. Jag var ärligt talat riktigt imponerad.

Djupt inne i djungeln möter vi Bheem som försöker fånga en varg. Allt går bra tills en tiger ansluter sig till jakten också. CG här var ganska imponerande. Det var inte perfekt, men du får känslan av att Bheen slåss mot en riktig tiger. Det sätter också upp en pay off senare i filmen.

Bheem är byns beskyddare och beger sig till Delhi för att hämta tillbaka den lilla flickan. Polisen i Delhi får nys om detta så Raju får i uppdrag att hitta ”herden”, som byborna kallar honom.

Det slutar med att Raju och Bheen träffas utan att veta vem varandra är och blir bästa vänner. Det är där jag ska avsluta berättelsens sammanfattning eftersom en episk resa väntar dem. Filmen är 3 timmar lång, men den är också non-stop. Historien är verkligen fängslande och jag älskade verkligen varje minut av den.

RRR

Jag har ärligt talat bara skrapat på ytan av historien med detta. Du får reda på varför de är på de sidor de är på, konflikten det orsakar och hur fiender kan skapas. Berättelsen utspelar sig riktigt bra.

Filmen har känslan av Fast & Furious om det, i att fysiken inte verkar fungera, men till skillnad från F&F du kan fortfarande tro på allt som händer. Det är överdrivet action, men gjort på ett väldigt vackert sätt som får dig att verkligen tro samtidigt som du säger ”Helsan! på det mesta.

Bara för att förtydliga, jag säger att detta har en känsla av F&F om det, men ärligt talat RRR kunde inte mer annorlunda. Det här var ren underhållning, men gjort så otroligt bra, men det kräver en villig upphävande av misstro då och då.

Striderna är på sina ställen brutala. Det finns massor av vapen, pilar och andra sätt för människor att dödas. Jag ryckte till vid ett par scener. Även huvudpersonerna skadas, mycket, men de verkar alltid vara bra 10 minuter senare. Det här var inte en distraktion. Det känns som att det kan finnas i samma universum som Hukande tiger, gömd drakedär det är i den här världen, men det finns en touch av fantasi över det.

Det finns ett antal låtar, men jag skulle inte säga att det här var en musikal. Låtarna hjälper historien vidare och det finns en scen där någon torteras, men låten han sjunger retar upp publiken och får deras hjärtan att brinna av passion för att ta sig an engelsmännen. Här är ett av musiknumren.

Det enda som irriterade mig med en sådan här scen var undertexterna till låtarna. Jag försökte titta på den fantastiska dansen och läsa undertexterna, men det var svårt. Kanske är det bara jag? Jag önskar att jag talade samma språk.

Åh, engelsmännen är jävla jävlar hela vägen genom den här filmen så jag började hata mig själv.

Jag tror att det fanns ett underliggande politiskt budskap i filmen om du är indisk. Jag vet inte så mycket om indisk politik, men det finns tillfällen då flaggor flaggas och i sluttexten visas vissa historiska figurer.

Sammantaget distraherade detta mig inte från vad som är, och jag ska säga det, en episk film! Det hela var spektakulärt med en gripande historia, fantastiska huvudskådespelare och bara riktigt välgjord.

RRR

RRR är med på min topp 5 för 2022 för tillfället, eftersom det var en njutning att se något så bra gjort.

Kom tillbaka varje dag för nytt innehåll på Last Movie Outpost.
För att gilla oss på Facebook Klicka här
För att följa oss på Twitter Klicka här
Se vår YouTube-kanal Klicka här