Connect with us

Nyheter om skådespelarna

De 10 bästa Hollies-låtarna genom tiderna

De 10 bästa Hollies-låtarna genom tiderna

Globalt hyllade för sina skyhöga melodier och briljant utformade låtar, är The Hollies ett av de mest inflytelserika brittiska banden från 1960-talets brittiska invasionsera. Med över 20 ordomfattande hits och häpnadsväckande 263 veckor på den brittiska topp 40 singellistan, kan The Hollies inverkan på utvecklingen av Rock and Roll inte underskattas. Bandet bildades 1962 av Allan Clarke och Graham Nash och tillsammans med Rolling Stones är de ett av få band som bildades i början av 60-talet för att aldrig upplösas. 1995 hade han tilldelats det eftertraktade Ivor Novello-priset för deras enastående bidrag till brittisk musik. Bandets omfattande katalog med minnesvärd rock ’n’ roll musik gjorde det möjligt för dem att förbli relevanta och 2010 valdes de in i Rock and Roll Hall of Fame som ett erkännande för deras fantastiska arbete. Vår senaste artikel om de tio bästa Hollies-låtarna innehåller några otroliga låtar, inklusive ”The Air That I Breathe” och de flestas favorit, ”He Ain’t Heavy He’s My Brother.” Kolla in resten av låtarna på vår nedräkning.

10. Förlåt Suzanne

”Sorry Suzanne” var gruppens första låt med Terry Sylvester efter att Graham Nash lämnade bandet. Den här klassikern innehåller fantastiskt gitarrverk av Tony Hicks och vilken fantastisk låt att börja vår nedräkning. ”Sorry Suzanne” nådde sin topp på #56 på US Billboard Hot 100 och täcktes av The Glass Bottle 1979.

9. På en karusell

På plats nio är en låt som liknar ung kärlek vid en åktur på en karusell. Titeln på låten är ganska lik bandets biografi Riding The Carousel. ”On a Carousel” är utan tvekan en av The Hollies mest smittande låtar, med en catchy refräng och sång som kommer att få alla som lyssnar på låten att fånga känslan som låten beskriver.

8. Son till en rutten hasardspelare

Den här låten skrevs ursprungligen av Chip Taylor och framfördes ursprungligen av Anne Murray. 1974 släppte The Hollies en version av låten som blev en stor hit bland brittiska fans. Låten har en otrolig rytm även om många fans hävdar att Anne Murrays version var den bästa.

7. Busshållplats

Som nummer sju på vår nedräkning av de tio bästa The Hollies-låtarna är låten ”bus Stop” som är uppkallad efter bandets fjärde album. Låten rankas avsevärt högt i The Hollies katalog över stora hits och det är deras första låt att nå de amerikanska listorna. Låten skrevs av Graham Gouldman från 10cc och med den gick The Hollies med i trenden med ragarock. Låten nådde en topp på #5 på brittiska och amerikanska Billboard-listorna och du kommer absolut att älska låten om du är ett R&B-fan.

6. Kära Eloise

På sjätte plats kommer spåret ”Dear Eloise”, som finns i The Hollies, andra albumet Butterfly. Trots att albumet är det sista med Graham Nash, kallas det allmänt för ett Nash-projekt eftersom han var det största inflytandet i produktionen och framförandet av albumet.

5. Lång cool kvinna (i svart klänning)

När Roger Cook kom på idén till den här låten försökte han utnyttja den amerikanska dryckeskulturen som var i full gång under förbudstiden. Även om låten dök upp i deras album från 1971, Distant Light, släpptes den senare som singel 1972 och sålde mer än 2,5 miljoner exemplar världen över. Låten nådde en topp på #2 på US Billboard Hot 100 där den stannade i två veckor.

4. Jag ser genom vilket fönster som helst

Efter framgången med gruppens hitlåt, ”I’m Alive” kom The Hollies med ytterligare en knallare som tar fjärde plats på vår nedräkning av deras största hits. ”I Look Through Any Window” nådde en topp på #32 på US Billboard Hot 100 Chart och det var gruppens första hit som nådde topp 40 på listen. Låten innehåller några starka gitarriff, ljuva harmonier och ett explosivt trumspel från Bobby Elliott.

3. Luften som jag andas

Den här låten skrevs och spelades in av Albert Hammond och Mike Hazlewood för Hammonds album från 1972, It Never Rains i södra Kalifornien. Låten populariserades dock av The Hollies 1974, efter att de släppte sin version som nådde nummer två på de brittiska listorna. Låten har ett orkesterarrangemang och en framstående hornsektion.

2. Carrie-Anne

Låt nummer två på vår lista över de tio bästa The Hollies-låtarna är låten ”Carrie-Anne” som var en låt som talade om Marianne Faithfull, som hade ett romantiskt förhållande med Mick Jagger, men som också dejtade Allan Clarke från The Hollies . Idén till låten kom under en konsertsession med Tom Jones. Låten spelades in i endast två inspelningar i EMI:s Abbey Road Studios och vilken fantastisk låt det visade sig vara.

1. He Ain’t Heavy He’s My Brother

Som nummer på vår nedräkning av de tio bästa The Hollies-låtarna är bandets mest populära låt, ”He Ain’t Heavy He’s My Brother.” Denna magnifika ballad skrevs av Bobby Scott och Bob Russell som höll på att dö i cancer i Los Angeles. Låten är ganska känslomässig och det är inte en överraskning att se varför den berörde så många människors hjärtan. Låten nådde en topp på #7 på US Billboard Hot 100 och #11 på den kanadensiska Top Singles Chart.