Connect with us

Nyheter om skådespelarna

Två vita män sett attackera svart tonåring i viral video post bond

Två vita män sett attackera svart tonåring i viral video post bond

Den här veckan skapade Donald Corsi och Howard Hughes rubriker efter att video fångade dem när de trakasserade en svart tonåring. Båda männen trakasserade inte bara 16-åringen utan förstörde hans bil när han körde genom deras stadsdel i Florida. Den påstådda händelsen blev viral efter att tonåringens pappa delade en partiell inspelning av interaktionen på Facebook. Enligt NBC News, de konfrontation inträffade den 14 juni före 18.00 i en stadsdel i Sanford, Florida.

Seminole County Sheriff’s Office arresterade Donald, 52, och Howard, 61, samma dag som attacken. Myndigheterna släppte dock båda männen senare. Enligt arresteringsrapporten körde tonåringen Jermaine Jones en 15-årig vän när attacken började i stadsdelen Lake Forest. Rapporten säger att männen ”aggressivt närmade sig” Jermaines fordon med ”verbala hot”.

Två män attackerar tonåring verbalt och orsakar skada på tonåringens bil

Men saker gick utöver verbalt. Per Jermaine, en av männen använde en stor trafikkon för att slå och buckla bildörren. Under tiden ”kastade den andre en stor sten med vassa kanter i baksätet.” Både Jermaine och hans vän satt fortfarande kvar i bilen vid den tiden. Den oidentifierade 15-åringen berättade också för polisen att en av männen slog honom med trafikkonen.

Jermaine och hans vän var i grannskapet för att besöka en annan vän när männen ska ha stängt av hans väg och attackerat. Den nu virala videon visar dock händelsen efter att Jermaine och hans vän gått ur bilen. Jermaine filmade skadan när de två männen ringde in honom med anklagelser om att ”bränna ut, köra igenom [their] jävla kvarter.” En kvinna utanför kameran lade till debaclet och skrek ”kom ut ur det här området” när hon filmade en video.

”Jag var rasprofilerad när jag körde genom min väns grannskap. De gillade inte sättet jag körde på, så de kände ett behov av att slå min bil med en kon och kasta en sten genom mitt fönster”, delade Jermaine i videons bildtext på Instagram. ”Allt jag ville göra var att deeskalera tills polisen kom, för jag var inte på väg att bli åtalad utan anledning.”

Två män attackerar tonåringar verbalt och orsakar skada på tonåringens bil

Den virala videon visar omfattningen av skadorna, inklusive stenen som sitter bland krossat glas i Jermaines baksäte och bucklan i bilens yta under det krossade fönstret. Donald och Howard ställs nu inför grova anklagelser för skada på egendom och brott som resulterar i mer än 1 000 USD i skadestånd. Dessutom står Howard inför en förseelse batteriladdning, och Donald står inför en vapenladdning, per NBC.

Jermaines far, Columbus ’CJ’ Jones, tog till Facebook för att tacka allmänheten för deras stöd och kräva en höjning av avgifterna.

”Min son speglade mig väldigt bra och behöll lugnet medan han spelade in video, och jag kunde höra hur han försökte avskaffa kampen även när han pratade med 911:an. Än en gång tack för ert stöd och fortsätt att bönerna kommer”, skrev CJ. ”Må Gud välsigna och skydda oss alla inklusive barnen, grannskapet och dessa män. Men avgifterna måste uppgraderas till rätt avgifter, för om det var tvärtom skulle jag fortfarande sitta i fängelse utan förbindelse [unlike] dem.”

I en NBC intervju, Jermaines mamma, Niko Jones, reflekterade över liknande incidenter som har slutat i dödandet av svarta människor, som Ahmaud Arbery och Trayvon Martin. Sanford är samma stad där Trayvon sköts och dödades av grannvaktsvolontären George Zimmerman 2012.

”Vi som svarta mödrar måste ha dessa samtal,” sa Niko om svarta familjer som förbereder sina barn för diskriminering. ”Vi är rädda.”

Vill du ha uppdateringar direkt i din inkorg? Ring oss på 917-722-8057 eller Klicka här för att gå med!