Connect with us

Filmnyheter

BOA aka NEW ALCATRAZ (2001) Recensioner av jätteorm i fängelsebild

BOA aka NEW ALCATRAZ (2001) Recensioner av jätteorm i fängelsebild

”100 fot av förhistorisk terror”
Boa är en amerikansk sci-fi-monsterfilm från 2001 om en gigantisk orm lös i ett nytt maximalt säkerhetsfängelse i Antarktis.

Regisserad av Phillip J. Roth (Mörka vatten; Maximal hastighet; Djup chock; Interceptor Force; Hastighetsfälla; Prototyp). Producerad av Jeffery Beach och Ken Olandt.

UFO International-Cell Block Productions filmstjärnor Dean Cain (Åsidosätta; De sju; Besvärjelsen; Frost jätte), Elizabeth Lackey (Mulholland Drive), Mark Sheppard, Dean Biasucci, Craig Wasson (En mardröm på Elm Street 3; Spökhistoria; Schizoid), Grand L. Bush, Richard Tanner, Amanda Reyne, Greg Collins, Gary Hershberger, Dana Ashbrook och Robert Madrid.

Följd av Boa mot Python (2004)

Boa-New-Alcatraz-film-film-sci-fi-action-skräck-jätte-orm-i-fängelse-2001-recension-recensioner-äts

Komplott:
Mitt på Antarktis har nyligen ett högsäkerhetsfängelse vid namn New Alcatraz tagits i drift.

När en gruvbesättning inne i fängelset av misstag borrar sig in i en märklig klippformation, släpps en gigantisk, förhistorisk boakonstriktor lös mot fängelset och går på ett dödande framfart. Det är upp till fängelsepersonalen, fångarna, två paleontologer och en grupp soldater att jaga och eliminera odjuret…

Recensioner:
”Om du kan ta dig förbi mycket ojämnt tempo, Mark Sheppards knasiga ryska accent som kommer och går och att huvudkaraktärerna faller in och ut ur filmen slumpmässigt under långa tidsperioder, Boaaka Nya Alcatrazär ett ganska roligt varelseinslag fyllt med roliga karaktärer, kaxiga dödsscener och en intressant, klaustrofobisk huvudplats.” B-filmhyllan

”Dean Cain, Craig Wasson och Grand L. Bush är alla skådespelare som jag har njutit av i andra projekt genom åren och alla tre gjorde sin del för att göra Nya Alcatraz en underhållande 96 minuter av tanklös man vs. monsterkul.” Skottsäker action

Boa-New-Alcatraz-film-film-sci-fi-action-skräck-jätte-orm-i-fängelse-2001-recension-recensioner-titta-på-dig

”Efter att ormen kommit lös och går på en snacksattack som utplånar 99 % av gipset, är det upp till skurkarna – som är experter på att bryta sig in och ut ur saker – att komma på en flyktplan. Jag är helt för förstorade reptiler och/eller insekter som skapar förödelse i världen (hej, om jag hade en snabel skulle jag göra det), men den här borde aldrig ha tagits ut ur frysen.” Drinkin’ & Drive-In

”När planet med paleontologerna anländer har ormen ätit upp en hel del människor och de överlevande är redo att ge sig av, men det går väldigt fel: med manuset. – och skådespeleriet. Vid ett tillfälle tror Dr Trenton att Dr Platt (hans fru) är död och verkar inte särskilt påverkad av det. Och sedan… åh, fan med det.” Feo Amante

”Det här är en dum film, men det är förvånansvärt lätt att avbryta misstro när man ser den. Tricket är att inse att upplägget är helt meningslöst och att det är precis som alla andra ”monster på en trång plats”-film, som jag är ganska säker på att det finns miljoner av. Och de är alla lika.” Filmer i lådor

”Manuset hade chansen att skapa ett unikt förhistoriskt monster, ungefär som varelsen från Reliken till exempel, men var glad att återgå till typ. Ungefär som resten av filmen! Nya Alcatraz är ganska dålig. Faktum är att det är mer än ganska dåligt, det är hemskt. När du har sett en modern CGI-snakefilm har du sett dem alla och det är bara ett fall att se hur repetitiva saker kan bli.” Popcorn filmer

”Som ”jätteorm”-filmer går det här är acceptabel mat med anständiga CGI-effekter, okej skådespeleri (Wasson gör ett bra intryck) och en riktigt otäck final (där boan liftar på ett flygplan). Visst finns det en dum logik (som hur karaktärerna fortsätter att skjuta gasrör – trots att de varnas) i manuset, men det här är mycket bättre än alla de ”jättemonster” som Nu Image har slagit ut under de senaste tre åren.” Videokyrkogården

Valdialog:
Sergeant Quinn: ”Det här är bullsh-t, Freddy! Och du vet det.”
Amandah Reyne: ”Se, det finns inga ormar på Irland. Inte en enda på hela den förbannade ön!”

Boa-New-Alcatraz-film-film-sci-fi-action-skräck-jätte-orm-i-fängelse-2001-recension-recensioner-DVD

Boa-New-Alcatraz-film-film-sci-fi-action-skräck-jätte-orm-i-fängelse-2001-recension-recensioner

Skådespelare och karaktärer:
Dean Cain … Doktor Robert Trenton
Elizabeth Lackey … Doktor Jessica Platt-Trenton
Mark Sheppard … Yuri Breshcov
Dean Biasucci … Major Larsten
Craig Wasson … Warden Fred Riley
Grand L. Bush … Sergeant Quinn
Richard Tanner … Peter Yuvol
Amanda Kiely … Patricia O’Boyle
Greg Collins … Scott Poluso
Gary Hershberger … Goodman
Dana Ashbrook … Kelly Mitich
Robert Madrid … Jose
Chris Ufland … Jenkins
Christopher Michael … Kapten Thomas
Marcus Aurelius … C-123 Pilot
Daniel McCoy … C-123 Co-Pilot
Eric Gerleman … Gulfstream Pilot
Ron Otis … McCarthy
Alex Williams … Gradelev

Inspelningsplatser:
Santa Clarita, Kalifornien

Tekniska detaljer:
1 timme 36 minuter
Bildförhållande: 1,85:1

Fler ormfilmer

Trailer:

Antal blodbad:

YouTube-recensioner:

MOVIES and MANIA är en genuint oberoende webbplats och vi förlitar oss enbart på de mindre inkomster som genereras av internetannonser för att hålla oss online och expandera. Vänligen stödja oss genom att inte blockera annonser. Tack. Som Amazon Associate tjänar ägaren ibland en mycket liten summa från kvalificerade länkade köp.