Connect with us

Nyheter om skådespelarna

FEM TIPS SOM HJÄLPER ATT LÄRA BARN HUR MAN SÄTTAR OCH NÅR SINA MÅL

FEM TIPS SOM HJÄLPER ATT LÄRA BARN HUR MAN SÄTTAR OCH NÅR SINA MÅL

Alla föräldrar vill se sina barn nå mål som vet att de är fullt kapabla att uppnå. Men ibland verkar det vara en omöjlig uppgift att hjälpa dem att anta den där ”kan-göra”-attityden. Enligt experter från kommer dessa fem tips att hjälpa barnen att sätta upp och nå sina mål!

Titta på hur ditt barn redan använder målsättning och kanske inte vet om det.

Om ditt barn har sparat ihop hela året för att köpa ett nytt spelsystem genom att skära ner gårdarna, är det målsättningen. De hade ett mål (sitt stora köp), de arbetade för att få och spara pengar, och efter att de hade tillräckligt med pengar kunde de köpa sitt system. Prata med ditt barn om hur bra det känns att uppnå ett ”mål” som de arbetat mot. Uppmuntra dem att använda samma tekniker för att möta och möta andra utmaningar.

Små steg.

Jim Wiltens, en instruktör för ledarskapsträning i skolorna i San Francisco-området, säger att små steg är viktiga för att hjälpa barnen att sätta och nå sina mål.

”Små mål är det bästa sättet att få barn att gå mot stora mål. Att uppfylla ett mål ger barnen en otrolig ström av energi.”

Låt dem bestämma.

”Om föräldrar upptäcker att de tjatar eller blir arga över att deras barn inte arbetar tillräckligt hårt för att nå ett mål, är det en signal som de måste backa”, varnar Edward L. Coyle, PhD, en klinisk psykolog i Oklahoma City, Oklahoma.

Låt ditt barn bestämma precis vad det är som de vill uppnå. Det kanske inte är precis vad du vill; men med dem i förarsätet kommer ni båda att vara nöjda. Se bara till att du är där för att hjälpa dem att göra en plan!

Ställ in på flera möjligheter.

John Bishop, författare till Måluppsättning för studenter, säger att om ditt barn säger: ”Jag önskar att jag kunde vinna ett pris på vetenskapsmässan i år”, använd det som en möjlighet att hjälpa honom att skapa en plan. ”Hjälp honom att skriva ner specifika åtgärdssteg och en tidsplan för att utföra vart och ett av dem.” Se till att checka in för att hålla ditt barn fokuserat och sikta på sitt mål.

Visa dem hur man gör.

”Vuxna har en mycket större känsla för vad som krävs för att uppnå mål”, säger Virginia Shiller, PhD, författare till Belöningar för barn! Färdiga diagram och aktiviteter för positivt föräldraskap. ”Vuxna vet hur man delar upp ett mål i steg, och det är något barn behöver lära sig.”

Så gå in där och lär dem exakt hur man gör! Och när ni båda har nått era mål, applådera och fira.


Visningar av inlägg:
229