Connect with us

Filmnyheter

Civil War får stöd som MCU:s bästa film

Civil War får stöd som MCU:s bästa film

Bild via Marvel Studios

Huruvida Captain American: Civil War är ivrigt försvarad eller skoningslöst kritiserad, det är en Marvel-film som inte lämnar någon oberörd. Sex år efter släppet av filmen där Steve Rogers och Tony Stark vände sig mot varandra, omvärderar fansen sina åsikter och åsikter.

En Reddit-användare tror Inbördeskrig är den bästa Marvel-filmen genom tiderna med ”för många starka sidor att avfärda.” Dessa inkluderar en ”stor antagonist” i karaktären Baron Zemo, ”stora konfliktpunkter” med Sokovia-avtalet och sammandrabbningen mellan Tony och Bucky, tillsammans med de nödvändiga ”bra actionsekvenser”.

Kommentarsektionen var förvånansvärt harmonisk, eftersom de flesta MCU-fans verkade känna igen en viss giltighet i inläggets innehåll. En berömde flygplatskampscenen, eftersom den ”Introducerar Spidey, ant-man och black panter [sic] in i gruppen. Spidey bekämpar både Bucky och Sam till ett stillastående med fantastisk karaktärsutvecklande dialog. Samma med keps”, vilket är svårt att argumentera med.

Andra MCU-storheter gillar Oändlighetskrig och Slutspel togs upp som utmanare för bästa film i franchisen, men för en Redditor, ”Inbördeskrig är mer rå och personlig.” De lyfter fram den sista kampen mellan en gång så stora vänner Tony och Steve, och argumenterar ”det visar bådas grundläggande karaktär [men]vad får var och en av dem att ticka och varför du inte vill vara på den dåliga sidan av någon av dem.”

Självklart, Civil krig har aldrig varit enhälligt älskad, med många inbitna som känner att det inte ens var en Captain America-film alls, och att karaktären blev bestulen på sin egen trilogi. ”Jag gillade det inte. Jag tyckte verkligen inte att det var värt att offra en Captain America-film över”, sa en användare.

Andra håller inte bara med Inbördeskrig hyllas som den bästa MCU-filmen, men tror inte ens att den är den bästa Kapten Amerika film. ”Winter Soldier>First Avenger>Civil War,” är en persons ranking. ”Jag respekterar din åsikt. Men du är definitivt en del av minoriteten. Det är inte ens den bästa Captain America-filmen. Mycket mindre bästa Marvel-filmen”, utmanade en annan användare.

Captain America: Civil War kanske inte ens hade gjort ett stänk om det hade kommit ut nu med tanke på hur mättad marknaden är, men älska den eller hata den, det går inte att förneka att det redan 2016 var en av årets stora filmhändelser.