Connect with us

Nyheter om skådespelarna

De 10 bästa låtarna från The Young Guns Soundtracks

De 10 bästa låtarna från The Young Guns Soundtracks

1988 spelade Emilio Estevez som Billy the Kid i filmen The Young Guns. Han, tillsammans med en stjärnspäckad skådespelare, porträtterade vad kritiker citerade som den mest korrekta Hollywood-skildringen av den ökända fredlösas förflutna. Under tidslinjen för New Mexicos Lincoln County-krig, befinner sig en trasslig grupp ställföreträdare på fel sida av lagen efter att ha hämnats mordet på det närmaste till en fadersfigur som männen någonsin haft, John Tunstall. Billy the Kid fick inte bara ett rykte som den mest kända fredlösen i amerikansk historia utan som en hjälte bland de människor som såg en osannolik hjälte stå upp mot politiskt tyranni. Filmen hade en budget på elva miljoner dollar vilket gav minst en femfaldig avkastning för sin investering.

Bortsett från den actionfyllda filmen som visar en grupp nya stjärnor och veteranskådespelare, spelade musikmusiken en avgörande roll för att underhålla publiken från inledningen till stängningen. Intressant nog gav filmkritiker Young Guns mestadels negativa recensioner trots att det gick ganska bra i biljettkassan och på filmuthyrning eftersom fansen uppenbarligen hade en annan åsikt om det. När det gäller The Young Guns Soundtrack fanns det totalt tjugo låtar på det. Musiken arrangerades av Brian Banks och Anthony Marinelli. Trots att filmen släpptes 1988, var det inte förrän 2017 som soundtracket till den släpptes. Musiken och ljudeffekterna är knappt fyrtio minuter långa och följer filmens gång från början till slut.

Fans av The Young Guns kommer också ihåg att det fanns en uppföljare från 1990, The Young Guns II. Precis som originalfilmen har den också ett eget soundtrack. Som en uppföljare tjänade den tre gånger så mycket pengar som en kassasuccé från sin investering på tjugo miljoner dollar. I uppföljaren utsågs lagmän att jaga och sätta stopp för Billy the Kid och hans närmaste medarbetare. I uppföljaren fanns det sexton spår med på dess soundtrack. Precis som originalfilmen fick Young Guns II inte bra recensioner av musikkritikerna. Återigen var dock fansen oense eftersom uppföljaren hade en tillräckligt stark kultföljare som gillade den. Historien säger att det är en tredje Young Guns-film som är avsedd att filmas och släppas, förhoppningsvis inom en snar framtid.

10. Pals (framförd av Anthony Marinelli)

(Pals) var en instrumentell uppspelning som löste den nära relation som alla medlemmar i stammisarna hade med varandra trots deras personliga olikheter. Inte en lång låt på strax under nittiotvåan, sammanfattar kusligheten bakom det här instrumentala numret prövningarna som Billy the Kid och hans gäng genomgick när de befann sig i vilda västern.

9. Pass the Peyote Please (framförd av Anthony Marinelli)

För den fullständiga psykedeliska upplevelsen spelades (Pass the Peyote Please) i filmen när Billy the Kid och hans andra regulatorer genomgick en euforisk upplevelse, tack vare Chavez (spelad av Lou Diamond Philips) och hans speciella rökritual.

8. Kinney Chase (framförd av Anthony Marinelli)

Inledningen av (Kinney Chase) visade redan verkligheten att något dramatiskt var på väg att hända. Den här snabba låten bröt ut i vad som kretsade kring en stor jakt när Kinney, en av Murphys män försökte sätta stopp för Billy the Kid och hans regulatorer. Som en höghastighetsjakt gör detta också en ganska anständig låt för racerbanan.

7. Howdy (framförd av Anthony Marinelli)

Under större delen av låten var (Howdy) melodisk och lugnande innan den avslutades med en dramatisk uppbyggnad. Komponerad och framförd av Anthony Marinelli var detta en lättlyssnad klassiker som är lika tidlös som själva filmen.

6. Bring in the Troops (framförd av Anthony Marinelli)

(Bring in the Troops) spelades i The Young Guns-filmen när Billy the Kid och hans andra tillsynsmyndigheter sattes in av Murphys män och den amerikanska armén. Långsamt och melodiskt, detta metodiska nummer är lika underhållande som dramatiskt.

5. The Shootout (framförd av Anthony Marinelli)

Dramatisk från början till slut, (The Shootout) var en instrumental heavy-hitter. Starten på ett skallerormsliknande ljud drev snabbt in i dramatiken av vad en lyssnare bara kan föreställa sig som något fantastiskt var på väg att hända när hjältarna i The Young Guns tar sig an skurkarna.

4. Young Guns Ending Credits (Theme Song) (framförd av Anthony Marinelli)

Ansett som temasången för The Young Guns, komponerades och framfördes musikpartituren som spelades under sluttexterna av Anthony Marinelli. Rik på gitarriff, det avslutade inte bara filmen med en positiv ton att Billy the Kids varumärke av rättvisa serverades utan också som en påminnelse om hur vild västern var en gång i tiden.

3. Young Guns huvudtitel (framförd av Anthony Marinelli)

Komponerad av Anthony Marinelli, öppningsmusiken för The Young Guns 1988 presenterade en instrumentell introduktion av vad som skulle bli en av de mest fan-favorerade westernfilmerna genom tiderna. Gitarriffen, i kombination med de ljud som var dominerande under senare hälften av 1980-talet är definitivt närvarande i låten. Detta är dock en lättlyssnad klassiker som lätt håller tidens tand och varför den förtjänar att nämnas.

2. Pals (framförd av Anthony Marinelli)

(Pals) var en instrumentell uppspelning som löste den nära relation som alla medlemmar i stammisarna hade med varandra trots deras personliga olikheter. Inte en lång låt på strax under nittiotvåan, det kusliga bakom detta instrumentala nummer

1. Blaze of Glory (framförd av Jon Bon Jovi) (för Young Guns II)

(Blaze of Glory) var Jon Bon Jovi-hitsingeln som visades i The Young Guns-uppföljaren 1990. Sångaren hade också en cameo i Young Guns II som en fängelserymning som sköts ner av lagmän. Den vann bästa originallåt vid 20/20 Awards, samt Golden Globe Awards. American Society of Composers, Authors, and Publishers (ASCAP) film- och tv-priser erkände (Blaze of Glory) som mest framförda låtar från filmer. I ärlighetens namn, när man nämner något av soundtracken från The Young Guns-filmserien, skulle utelämnandet av (Blaze of Glory) inte göra det rättvisa alls. (Blaze of Glory) blev en nummer ett hit på US Billboard Hot 100, såväl som i Australien, Kanada och Nya Zeeland. Det var åtminstone en topp tio hit bland nationerna Österrike, Finland, Irland, Norge, Sverige och Schweiz. Den blev också certifierad platina av Recording Industry Association of America (RIAA), såväl som Australian Recording Industry Association (ARIA). Med Music Canada blev det certifierat guld. (Blaze of Glory) var Jon Bon Jovis svar på begäran från Emilio Estevez, som ursprungligen begärde (Wanted Dead or Alive) från rockgruppen Bon Jovi. Bandets frontman ansåg dock att låten inte riktigt gjorde filmen rättvisa och valde att komma med detta original.