Connect with us

Filmnyheter

Grannar, fars dag & funderingar – Weekly Wilson – blogg av författaren Connie C. Wilson

Grannar, fars dag & funderingar – Weekly Wilson – blogg av författaren Connie C. Wilson

Idag är det lördag den 18 juni. Den stora händelsen för mig, idag, var att fixa håret. Det var svårt att få en tid och då var det tidigt, för mig. Jag var rädd att jag skulle somna under den. På frågan om hur resten av min dag såg ut beskrev jag en hektisk dag med tupplur. (ha!)

Våra grannar tvärs över gatan, Mary och Victor Hernandez, drog sig ut i ett moln av damm och deras hus är märkt ”SÅLD.” Jag visste inte ens att de skulle gå! Deras dotter var saxofonist och startade vår dotter på lektioner, och var även barnvakt åt oss, ibland. Det mest anmärkningsvärda var på vår årsdag (30 mars) när vi avtalade med henne om att vara barnvakt åt mina två syskonbarn, eftersom föräldrarna var på Hawaii. Den äldre av syskonbarnen vägrade att göra något som blev ombedd av henne. Till exempel, hennes barnsliga svar på nyheterna att det var dags att borsta tänderna fick henne att säga: ”Vi borstar inte tänderna hemma hos mig.” Jag minns tydligt att jag blev kallad att komma hem tidigt från vår jubileumsmiddag på dåvarande Charles Michels restaurang högst upp på Black Hawk Hotel. Jag tror att det precis var dags för bananflamben när samtalet kom att, även efter att vår barnvakt i tonårsåldern ringde sin pappa för att komma över gatan och försöka återställa ordningen, vägrade en av hennes anklagelser att göra som begärt, så kan vi komma hem?

Vi kunde och det gjorde vi. Inga barn kom till skada under uppföljningen av vår hemresa, men det var en intressant natt, full av massor av histrionics, saker som slängdes eller kastades och vuxna som höll tillbaka sig. Jag tror att min kommentar var: ”Vi beter oss inte så här hemma hos mig.”

Vi sprang inte in i något av sovrummen var trettionde sekund. Vi gav barnet lite tid att slå sig ner innan vi gick in igen för att se till att allt var bra. Denna metod fungerade som en charm för egna två barn; det fungerade som en charm denna kväll. Vi kikade knappt in, ville inte orsaka ytterligare skrikutbrott, men en av oss såg till att en filt täckte det äldre barnet i det kyliga sovrummet. Inga barn kom till skada under malströmmens lugnande och inga kroppsliga bestraffningar utdömdes.

Vi blev aldrig ombedda att vara barnvakter igen.

Så vi får nya grannar tvärs över gatan. Jag är ledsen att jag inte fick möjligheten att säga ”hej då” till Mary och Victor. De hade två musikaliskt begåvade barn, och jag tror att åtminstone en av dem nu är banddirektör.

Jag önskar dem lycka till.

Jag lagar nu långsamt den benfria fläskstek som jag hade sagt att jag skulle göra till fars dag. Det var innan jag kom ihåg att jag hade fryst köttet.

Det slutade med att vi åt vid Kaptenens bord och bilderna här är tagna på verandan där, vilket var väldigt trevligt. Maken fick en helt ny Super Box till vår TV, ett Amazon-presentkort, en liten Super Dad-trofé, 3 kort och en gigantisk flaska Seagrams 7. Vad mer kan man begära?