Connect with us

Filmnyheter

Phil Tippetts MAD GOD: A Review

Phil Tippetts MAD GOD: A Review

Om du är en cinefil har du säkert hört talas om Phil Tippett. Han har arbetat med filmer som Stjärnornas krig, Domens tempel, Robocop, Jurassic park, Starship Troopersoch Skymning för att nämna några stycken. Hans animation är bland de bästa i branschen. Hans regidebut är Galna Gud.

Nu är den här filmen inte för alla. Om du har sett serien själv och Shawn har gjort det Extreme Cinemadu kommer att veta att jag gillar lite konstiga och underbara filmer av icke-Hollywood-typ.

Jag älskar Chris Cunninghams arbete. Han arbetar mycket med Aphex Twin och gör några riktigt bisarra bilder, som Gummi Johnny till exempel.

Det ser man inte varje dag. Bilden och redigeringen i detta är fantastisk. Det är förmodligen det konstigaste du någonsin kommer att se, men jag tycker att det är fascinerande. Galna Gud är väldigt så här. Inte i redigeringen, utan i det visuella i det hela. Historien är:

”En korroderad dykklocka sjunker ner mitt i en förstörd stad och mördaren dyker upp ur den för att utforska en labyrint av bisarra landskap bebodda av galna invånare.”

Det pratas inte under filmen. Det hela är helt enkelt gjort på bilder och ljudeffekter. Berättelsen i sig har förmodligen en mycket djupare innebörd och representerar något väldigt personligt för Tippett. Jag har inte tittat så mycket på det, men nu ska jag göra det. Jag var bara intresserad av att se vad han gjorde.

Det var ett husdjursprojekt som var i vardande i över 30 år. Enligt IMDb skulle Tippett och andra jobba med det under helgerna när de jobbade med stora filmer som Jurassic park.

Det hela är mardrömsbränsle. Det är konstigt, det är underbart och det kommer som sagt inte att vara för alla. Personligen älskade jag den och kommer att se den igen för att ta reda på saker jag missade första gången.

Det finns inte mycket mer att säga om Galna Gud egentligen finns det en slags historia, men det är en av de filmerna där du kan dra dina egna slutsatser om den. Vissa människor skulle ge det här 2 minuter och stänga av det, och jag förstår varför du skulle göra det. Om du gillar det konstiga och underbara, prova det, annars kan du förmodligen missa det.

jag ger Galna Gud ett högt betyg, men så är jag den sortens skruvade raring som gillar sånt här. Det streamas nu på Shudder.

Sidanteckning: i ämnet kuriosa som Gummi Johnnyom du vet om något annat jag borde kolla upp, låt mig veta i kommentarerna.

Kom tillbaka varje dag för nytt innehåll på Last Movie Outpost.
För att gilla oss på Facebook Klicka här
För att följa oss på Twitter Klicka här
Se vår YouTube-kanal Klicka här