Connect with us

Nyheter om skådespelarna

Att vara en stjärna ligger inte i mina händer men att vara känd som en bra skådespelare är – Shriya Pilgaonkar

Att vara en stjärna ligger inte i mina händer men att vara känd som en bra skådespelare är – Shriya Pilgaonkar

Shriya Pilgaonkar är förståeligt nog på en fantastisk plats nuförtiden. Hennes två senaste projekt, Guilty Minds och The Broken News, har blivit hits och fått strålande recensioner. Det har varit ett bra år för Shriya men hon tog sig tid att komma hit. Hon gjorde sin storbildsdebut i Ekulti Ek 2013 och sin stora Bollywooddebut i 2016 års Fan mot Shah Rukh Khan. Sedan dess har skådespelerskan rönt framgång i OTT-utrymmet med en rad hits. Det som får henne att sticka ut är hennes vilja att ta på sig olika roller och experimentera med olika genrer. Dessutom är hon en genuint varm person – det gör underverk för henne. I en exklusiv intervju med Filmfare berättar skådespelerskan om framgången med The Broken News, sociala medier, att vara ett ”stjärnbarn” och varför hon är sugen på att göra en masala Bollywood-film.

The Broken News erbjöd en mycket balanserad syn på journalister…

Tack, jag tror att det var meningen även för skaparna, att humanisera alla. Eftersom det är väldigt lätt att smutskasta någon eller göra starka bedömningar om vem som har rätt och vem som har fel, det finns så många påtryckningar som finns där på så många nivåer som jag känner att bara människor i den positionen helt förstår. Så jag är glad om det är så du känner dig som journalist.

Du har haft ett fantastiskt år – Guilty Minds blev omedelbart framgångsrikt. Och jag har alltid trott att den bästa sortens framgång är den som uppnås genom mun till mun, vilket är vad Guilty Minds hade.

När du tyst vinner, vet du? Guilty Minds är en show som låg mig väldigt varmt om hjärtat. Det var en av de första möjligheterna jag fick som skådespelare att verkligen sätta tänderna i och Kashaf Quaze var ingen lätt karaktär att spela, hon var en väldigt komplex person. Även med hennes personliga liv, hennes förhållande till sin pappa och mamma, och hennes förhållande till sin kollega som hon gillar; hennes idéer om rätt och fel är så tydliga att det kan vara väldigt svårt för någon som Kashaf att överleva i den här världen. Ändå är hon väldigt uthållig. Så för mig var det väldigt tillfredsställande som skådespelare att spela den rollen.

Vi var så lättade när Guilty Minds fick all kärlek för ibland, även om du jobbar hårt, kanske projektet inte fungerar. Men när det gör det känns det som att cirkeln är komplett. För Broken News är karaktärerna, när det gäller idéer, Radha och Kashaf lika i vad de brinner för, att stå upp för sanningen och ge människor en röst. Men som människor är de båda väldigt olika. Radha är någon som är okej att manipulera en situation för att få vad hon vill, men Kashaf är inte den personen. Så jag var medveten om att folk kunde säga att jag gjorde en liknande karaktär direkt efter den första men jag hoppas att skillnaden har försvunnit. Jag gör olika delar i framtiden så förhoppningsvis kommer ingen att vara snabb med att stereotypa mig.

Shriya Pilgaonkar

När jag läste några recensioner av Guilty Minds – det finns några kritiker som aldrig ger bra recensioner och jag var som ”herregud om den här killen gillade det, då måste jag verkligen se det.”

Ibland är det små detaljer och nyanser som filmaren eller skådespelaren lägger in i rollen och många gånger går det obemärkt förbi. Men jag älskar hur många av recensionerna kunde fånga upp dessa saker. Naturligtvis kommer det att finnas brister och brister i allt du gör, men det faktum att du har utnyttjat projektets själ är det största. Jag tror att de bästa sakerna kommer från mun till mun eftersom folk litar på det så. Ofta när du hajpar ett projekt. . . vi har sett att hypen kan gå åt fel håll också. Ingenting är viktigare för mig än att bli kallad en bra skådespelare eftersom jag ofta säger att det inte ligger i mina händer att vara en stjärna, men att vara känd som en bra skådespelare är det.

Radha är så trogen sina ideal, även när hon lämnar Awaaz Bharati och går till Josh 24/7. Är du också så där det inte finns något vickutrymme?

Jag tror inte att jag är lika impulsiv som Radha är. Sonali (Bendre) och jag skulle skämta om att Radha har många utbrott, hon agerar mycket på känslor. För henne var hela poängen med att gå till Josh 24/7 att hon kände sig maktlös i Awaaz Bharati och hon var väldigt frustrerad. Men när hon gick till Josh insåg hon att det här är fel och det räckte för att hon skulle lämna. Jag tror inte att hon bryr sig om vad folk tycker. Men personligen väger jag alltid noga mina för- och nackdelar när jag fattar ett beslut. Den enda gången jag är impulsiv är när jag reser eller gör något äventyrligt. Men i livet är beslut svåra och du måste ta ansvar för dem. Så nej, jag är inte lik Radha i den meningen.

Shriya Pilgaonkar

Skulle du välja en total masala-film bara för att det kanske är fler visningar eller fler följare?

Tja, inte om följare eller fans att följa men som skådespelare vill jag utforska alla sidor. Jag känner att jag är någon som tycker om Bollywood Masala-filmen som är större än livet. Jag älskar att dansa, jag älskar att sjunga och jag känner att den sidan av mig inte har blivit avlyssnad. Så absolut agar mujhe kal aisi koi film milti hai, varför inte? Jag skulle gärna göra det. Som publik älskar jag att se olika typer av filmer och några underbara filmskapare är bra på genren och de gör det så bra. Jag vill bli känd som en skådespelare som är kapabel att passa in i flera saker. Men ibland känner jag att man måste skedmata lite. För att folk ska se mig i det kommersiella utrymmet som är större än livet, kanske jag också måste försöka projicera mig själv på ett sätt där jag kanske måste övertyga skaparna om att jag kan göra det. Ibland räcker det inte att bara vara en bra skådespelare för att få den typen av projekt.

Shriya Pilgaonkar

När vi växte upp hade vi en helt annan uppfattning om stjärnstatus, någonstans känner du att ”vo big screen wali baat” eller stjärnstatus inte längre finns där?

Jag tror idag att definitionen av stjärnstatus utvecklas. Du vet, vissa människor kanske uppfattar mig som en OTT-stjärna och vissa människor kanske inte använder det ordet för mig. För vissa människor uppfattas influencers som en stjärna men för vissa kanske de inte. Jag tycker att linjerna har suddats ut idag och det handlar om att vara konsekvent eller relevant – är du bra ska du stanna. Till exempel kommer Shah Rukh Khan eller Kareena Kapoor Khan alltid att vara stjärnor, men samtidigt för mig är Ali Fazal också en stjärna. Du tittar på Pratik Gandhi; han är också en stjärna. Du kan inte riktigt definiera det just nu och det är skönheten med OTT-utrymme. Så fort du är en del av ett projekt som fungerar bra där du får kontakt med människor, är det fullt möjligt att vara den lysande stjärnan.

Jag tycker inte att sociala medier ska definiera någons momentum. Några av världens största stjärnor finns inte ens på sociala medier. Jag tror att det som händer är att människor försöker skapa en uppfattning istället för faktisk substans och det är där man kan gå fel. Jag tycker om sociala medier så länge det inte stressar mig, så klart, en del är jobb. Men jag har aldrig någonsin tänkt på vad jag ska göra för att öka mina följare och hur det kommer att ge mig olika typer av arbete. Det är bara en farlig väg att gå och jag hoppas att casting directors inte får skådespelare att känna så.


Har du ställts inför anklagelser om nepotism på grund av din härkomst?

Jag faller – kanske – inte under det typiska stjärnbarnsparaplyet. Jag har inte varit på tidningsomslag innan någon av mina filmer har släppts, jag har varit tvungen att systematiskt arbeta för det och jag menar att det är bara den vägen jag har tagit. Inga bedömningar för de andra vägarna folk har tagit, till var och en sin egen. Så innan min första hindifilm, Fan, hade jag gjort en marathifilm och en fransk film. Fan för mig var en underbar upplevelse, jag fick jobba med Shah Rukh Khan och det var en så speciell början. Du kommer att tycka att det är så roligt att jag, trots att jag var med i en Shah Rukh Khan-film, inte hade någon aning om att jag borde hålla på med PR. Jag kunde ha blåst det ur proportion som många människor gör.

Branschens natur är sådan att så många saker görs för att paketera skådespelaren, och jag visste det inte då. Så vägen jag tog var ”låt mig ha tålamod, ge några provspelningar”. Mirzapur förändrade farten i min karriär. Efter Mirzapur gjorde jag Beecham House, en brittisk serie. Och sakta och stadigt när Guilty Minds kom till mig insåg jag att det här är manuset jag helt kan sätta mig in i. Så förhoppningsvis efter Guilty Minds och Broken News, håller jag tummarna att jag lockar till mig mer arbete där jag kan rubriker i olika genrer och låt oss se.

Känner du att bilden av en stärkt kvinna på film har förändrats? För tidigare var det som att du gav en kvinna en cigarett, fick henne att bära korta kläder och hon är en bemyndigad kvinna. När jag ser Radha, bär hon hälften av tiden samma kläder…

(Skrattar) Men Kashaf var klassiskt klädd, du vet.


Nu när du bombarderas med manus, känner du dig som ”tack gud, det är inte så”?

Som tur är, nu när jag har spelat båda dessa huvudpersoner, Kashaf och Radha, känner jag mig som att jag är bortskämd på grund av dem, de är så väl avrundade. Min regissör Shefali Bhushan kände Kashaf utan och innan och hon är hedern för att hon skrev henne på ett så nyanserat sätt. Även med Radha var Vinay (Waikul) Sir väldigt försiktig med att han ville att hon skulle bryta sig loss från klichéerna. Det hade varit väldigt förutsägbart för min chef, chefredaktören Amina, spelad av Sonali och Radha att inte hålla med varandra och att vara bitchig, vara manipulativ eller tala bakom varandras rygg. Men författarna såg till att de tillförde en sådan mildhet att de kunde vara sårbara för varandra, och för mig var det en stor vinst. Det var okej att de bröt ihop framför varandra, de var okej att de var oense med varandra och de såg sig själva i varandra.

Det fanns en fas där du antingen var den här söta, söta granntjejen som var väldigt enkel eller den cigarettrökade urbana, hade affärer och var ambitiös. Men idag, över filmer, ser du mycket utveckling med skrivandet och mycket beror också på att du har så bra kvinnliga författare. Det spelar också en mycket viktig roll. När jag ser de typer av roller som Shefali (Shah) Ma’am eller Neena Gupta och Sakshi Tanwar spelar, tänker jag på hur skådespelare över tiderna får en möjlighet att utforska olika aspekter av sig själva. Deras önskningar, rädslor, styrka och sårbarhet. Det är spännande och förhoppningsvis blir det bättre och bättre.