Connect with us

TV -seriens nyheter

Grattis på 17-årsdagen till The Medium is Not Enough!

Grattis på 17-årsdagen till The Medium is Not Enough!

En födelsedagstårta

Crikey, som jag alltid säger, kort efter att ha postat en bild som ansågs vara högupplöst 2005 – hur gick det till?

Tiden har flugit igen. Medium Is Not Enough dök upp blinkande i världen den 21 juni 2005, och grundläggande matematik säger oss att den nu är 17 år gammal. Det känns helt vuxet nu, nu gör det sina A-nivåer och jobbar på vilka universitet man ska söka till. Men vi vet ändå alla att det i princip fortfarande är lite barnsligt och ännu inte redo för något alltför viktigt.

I år på sikt

Trots att jag påstår att jag har fått tillbaka min min mojo den här gången förra året, efter till synes oändliga låsningar, kan jag inte låtsas som att år 17 var så mycket bättre än år 16. Det har definitivt varit fler TV-recensioner på gång, men mellan min brist på daglig pendling , introduktionen av ännu fler streamingtjänster och en eftersläpning av produktioner gjorda under och innan Covid släpptes i massor, jag har inte precis tillhandahållit heltäckande bevakning av världens TV, är jag rädd, eller hur?

Är det ens möjligt längre? Jag tvivlar på att ens någon som fick betalt för att recensera tv kunde titta allt nytt som har kommit ut, det finns bara så mycket av det nu. Vilket är bra, eftersom det ger människor stor variation och alla smaker kommer i slutändan att tillgodoses. Och det är inte som att allt har varit skräp, eller hur? Det har varit några fantastiska nya shower från överallt, även oväntade håll (t.ex. Peacock’s Bel Air), och AppleTV+ har äntligen fått ihop det också och blir tillsammans med Disney+ en av de två streamingtjänsterna du förmodligen borde prenumerera på om du vill ha alla de bästa nya programmen – förlåt, Netflix, du tjänar för mycket som inte är tillräckligt bra nu.

Men det betyder att TMINEs USP har försvunnit. I slutändan tror jag att TMINE återigen håller på att bli vad det började som: en personlig blogg som enbart tittar på vad jag har tittat på på TV, utan att låtsas vara något stort eller viktigt. Tiden för bloggen är i stort sett borta. Det finns Substack för dem som vill skriva och tjäna pengar; Twitter och Insta för människor som vill sprida sina tankar ut i världen för att bli lästa av så många som möjligt.

En blogg är nu ganska retro. Men i mitt sinne är det här bara jag som chattar med er som fortfarande läser det här, försöker underhålla er och kanske berätta om saker jag har hittat som ni kanske gillar.

En stor sak vi försökte i år var att öppna upp TMINE för att täcka film mycket mer heltäckande och göra den mer samarbetsvillig: att göra den inte bara till en vanlig röst utan två. Tyvärr fungerade det inte riktigt som planerat, med vår nya filmrecensent i residenset som slutade med att bli avskriven med arbetsrelaterad stress – förhoppningsvis inte på grund av TMINE utan på grund av hennes onda megacorp-arbetsgivare men helt möjligen på grund av båda. Och kanske det där som händer i Ukraina också.

Jag hoppas att hon kommer tillbaka närhelst hon känner för att granska igen (vi har en ”återgång till jobbet”-plan, men kanske dessa födelsedagsfirande kan få henne att återvända tidigare), eftersom jag känner att hon tog med sig både en ny men kompatibel röst till TMINE, samt färre referenser till att få gamla och mycket mer animerade GIF-bilder av Scarlett Johansson. Vi har alla vår stil att skriva, antar jag.

Tack!

Som alltid, ett stort tack till alla hårda vanliga TMINE-kommentatorer: Mark Carroll, JustStark och Adam Bowie. Välsigna era hjärtan för att ni hållit med mig hela tiden! Tack också till kommentatorerna på TMINE Facebooksida. Det är ni som håller mig igång.

Men tack också till alla som lämnat en enda kommentar i år, antingen här eller på Facebook – det har varit kul att höra från dig!

Samma tid nästa år alla? Jag säger det varje år, eller hur? Hur som helst, det blir tårta, fast samma foto på en tårta som förra året, så ta med dina vänner.

  • Jag är Rob Buckley, en journalist som skriver för brittiska mediatidningar som de flesta aldrig har hört talas om även om du kanske har hört mig på podden Lockdown Land eller Radio 5 Lives Lördagsupplagan eller Eftermiddagsupplaga. Jag har redigerat Dreamwatch, Sprocket och Cambridge Film Festival Daily; varit teknisk redaktör för tidningen TV-producenter TV; recenserade filmer för den kortlivade tidningen Cambridge Insider; skrivna inslag för den ännu kortare tidningen Soho Independent; och var regelbundet sarkastisk om tv på ”blink-och-du-missade-det-webbplatsen för urbana hedonister” Stammen. Sedan jag blev frilans har jag bidragit till sådana som Broadcast, Total Content + Media, Action TV, Off The Telly, Action Network, TV Scoop och The Custard TV.

    Visa alla inlägg