Connect with us

Nyheter om skådespelarna

Georgia-kvinna dömd efter att ha ”upptåg” dödat två män i sjön på festen

Georgia-kvinna dömd efter att ha ”upptåg” dödat två män i sjön på festen

Shontover Kirkland i Augusta, Georgia, är på väg till fängelse efter att ett ”upptåg” krävde livet av två fäder i en sjö. 32-åringen överlämnade sig till Lincoln County Sheriff’s Office i september 2021 för att åtalas för döden av Eynn Wilson och Edward Kirk Jr. som inträffade vid Clarks Hill Lake i Lincoln County. Tragedin inträffade vid en båtfest där händelsen delvis fångades på video. Polisen fängslade henne vid Lincoln County Sheriff’s Office Jail tills en domare dömde henne denna vecka.

AP Nyheter rapporter säger att teckningsoptioner anklagar Kirkland för att ha orsakat Kirk Jrs död genom att ”knuffa av honom från en båt till djupt, kallt vatten” utan hänsyn till hans simförmåga. Hon hålls också ansvarig för Wilsons död. Med goda avsikter hoppade Wilson i sjön för att försöka rädda Kirk, som ”kämpade för att hålla sig ovanför vattnet”, sa rapporter. Myndigheterna fann att Kirklands handlingar ”medvetet bortsåg från en betydande och oförsvarlig risk att äventyra Kirks säkerhet”, står det i beslutet.

Augusta kvinna erkänner sig skyldig i två sjödödsfall

I ett uttalande från Georgia Bureau of Investigation anklagade myndigheterna Kirkland för två fall av ofrivilligt dråp och ett fall av hänsynslöst beteende vid drunkningen av de två Augusta-männen 2021. Enligt flera nyhetskanaler i Augustaområdet erkände Shontover Kirkland sig skyldig i två fall av ofrivilligt dråp.

Domaren dömde Shontover Kirkland till ett års fängelse och nio års skyddstillsyn.

Familjen reagerar på domen

Videobevis från båtfesten visar några berättelser om hur männen hamnade i sjön. Det verkade vara två båtar ankrade tillsammans på vattnet. Videon verkade visa kvinnan knuffa ner Edward ”EJ” Kirk i vattnet följt av skratt. Någon skriker sedan, ”de kan inte simma!”

WRDW har rapporterad att Kirkland bad offrens familjer om ursäkt och hennes handlingar som orsakade dessa tragedier. Kirkland kände Kirk sedan hon var 14. Familjen tycker enligt uppgift att hennes ettåriga fängelsestraff inte räcker.