Connect with us

Filmnyheter

Det stora äventyret att fostra en familj i ett annat land | Black Writers Week

Det stora äventyret att fostra en familj i ett annat land |  Black Writers Week

Varje ros har sina taggar också. Kostnaden för vissa matvaror är mycket hög. Administrativt kan det vara mycket svårt att hantera affärer, att resa inom länet kan ta MYCKET lång tid och det finns inget som att vara på ett Zoom-arbetssamtal när det är strömavbrott. Men avvägningarna är ovärderliga. Strandpromenader på morgonen innan skolan, vänder sig till vår sjuåriga son för att översätta åt oss, att vara en av de enda amerikanska familjerna på en fotbollsmatch för barn, njuta av färsk frukt och anamma Pura Vida-livsstilen har varit en välkommen övergång.

Under två år blev jag rånad två gånger i Baltimore City. Jag hanterade konstant stress, gjorde dåliga matval och jag var inte alltid närvarande hemma. Här har jag kunnat klippa bort många distraktioner. Jag är laserfokuserad när jag jobbar, men när jobbet är över njuter jag av tid med familj och vänner. Jag är inte med i nyhetscykeln; Jag är inte lika mycket på sociala medier. Jag missade 98 % av proffs- och högskoleidrotten, men jag är bra med det. Jag är närvarande här.

Den andra skon att släppa är att jag i allmänhet inte möter diskriminering eller rasism i mina dagliga umgänge. Det är en väldigt befriande känsla. Jag är inte en del av majoritetskulturen men jag känner att jag värderas inte bara av min kulturgemenskap utan av alla människor på denna fantastiska plats. De flesta ex-klappar jag har relationer med ser mig som mig. Naturligtvis har det funnits tillfällen då turister tagit med sig negativ energi och vissa ex-klappar håller igång det men här valde jag att omge mig och vår familj med ömsesidig positiv energi.

Vi har nyligen åtagit oss att stanna ett år till i Costa Rica. Min make och jag arbetar båda på distans tillsammans med fastighetsinvesteringar, en till två gånger i kvartalet måste vi båda resa tillbaka till USA, men utöver det är vi här eller reser någonstans i Centralamerika. Vi har nyligen börjat diskutera Östafrika igen, så att barnen kan lära sig franska och vara på en plats där de är majoriteten. Just nu är vi osäkra. Håll ögonen öppna.

André Hammel är grundaren av www.Biadvo.com Han bor i Matapalo Costa Rica med sin fru och fyra barn.