Connect with us

Filmnyheter

Hur Stanley Kubricks The Shining påverkade Joseph Kosinskis spindelhuvud

Hur Stanley Kubricks The Shining påverkade Joseph Kosinskis spindelhuvud

I ”Spiderhead” berättar Kosinski historien om en grupp fångar (inklusive Miles Teller) som bor i en mycket ovanlig fängelse som drivs av ett läkemedelsgeni (Chris Hemsworth), men istället för att göra vanliga fängelsesaker, används de som laboratorieråttor för humörförändrande droger. Utsidan av Spiderhead-anläggningen är kantig och aggressivt futuristisk. Tänk på palatset för en skurk i ”Dune”, men insidan är avkopplande modern på ett West Elm-sätt. Om Crate & Barrel designade ett fängelse så kommer man lite nära.

På samma sätt som Overlook Hotel dominerar karaktärerna i ”The Shining” låter det som att Kosinskis anläggning i ”Spiderhead” ger sina egna motiv till bordet. Visst, Kubrick, som var en berömd perfektionist i allt, var otroligt noggrann när det gäller rollen som arkitekturen spelade i hans filmer, och det låter som att Kosinski också tar det på jävligt allvar:

”Jag tycker att jag får mycket glädje av att sätta in ramen och försöka få ut det mesta av varje ögonblick, oavsett om det är ett instick eller ett bredskott, låt aldrig ett skott gå till spillo eftersom du har den här möjligheten att skapa något speciellt , så försök att göra det i varje ögonblick … Ur processsynpunkt känner jag att det finns många paralleller mellan arkitektur och filmskapande. Manuset och ritningen är relaterade. Arkitektens roll och att behöva skapa en byggnad.”

Det kanske inte är en ovanlig bit av inspiration, men det är ändå roligt. Så gör din dubbelfunktion redo och ställ dig i kö till en av de bästa skräckfilmerna genom tiderna, ”The Shining”, tillsammans med Kosinskis senaste, ”Spiderhead”. Kanske kommer det att inspirera till en ny serie Pinterest-tavlor.