Connect with us

Netflix

Varför delade säsonger för Netflixs största serier sannolikt kommer att stanna

Varför delade säsonger för Netflixs största serier sannolikt kommer att stanna

Stranger Things Säsong 4 – Bild: Netflix

Veckovis vs binge. Det har varit den största kvardröjande debatten för Netflix i flera år nu och även om du kanske hamnar i det ena eller andra lägret, kan kompromissen med delade säsonger vara vägen framåt åtminstone för dess största shower? Det tror vi att det gör.

Netflix har i åratal mött ökande konkurrens och på senare tid mött en långsammare tillväxt efter pandemin, vilket har lett till att båda förståsigpåare har uppmanat till förändring och fått Netflix själv att vända kursen i flera viktiga frågor.

Till exempel har Netflix i flera år varit stenhårda på att de inte kommer att introducera annonser, men med tanke på rapportering under de senaste veckorna, beror det på att snart kommer att ändras. Den kanske näst största förändringen som folk har föreslagit är att ge upp bingemodellen som satte Netflix på kartan i första hand.

Tidigare i år vägde vi upp fördelarna och nackdelarna med att gå varje vecka kontra hets. För proffsen noterade vi hur det upprätthåller tittarsiffror och håller igång konversationer för titeln under en tidsperiod och hur det minskar churn. På den negativa sidan av binge hävdade vi att Netflixs lineup inte stöder det, vilket skulle innebära att större program inte skulle tillåta mindre att hitta någon publik eftersom de skulle suga upp allt syre, och till slut drog vi slutsatsen att Netflixs användargränssnitt skulle behöver en översyn för att stödja varje vecka också.

Så det tar oss dit vi är idag Stranger Things dominerar sommaren och betonar varför vi tror att delade säsonger är vägen framåt åtminstone för de större Netflix-programmen och här är en uppdelning av varför och varför det är bra att program är delade.

Vi bör ta hänsyn till allt detta med det faktum att tvådelade utgåvor inte är nya för Netflix.

Vi har sett många shower, särskilt under det senaste året, använda releasemetoden. Ozark senast delade upp sin fjärde säsong i början av 2022, djävulen dela upp sin femte säsong (som ursprungligen var tänkt att vara den sista) i två halvor och Money Heist delade också sin sista säsong.

ozark säsong 4 wendy byrde

Ozarks sista säsong delades upp i två halvor – Bild: Netflix


Disney+-program visar varför delade säsonger kan vara mer effektiva

Disney+ släpper inte föreställningar i två halvor, men utifrån deras föreställningar kan vi se varför en uppdelning i två halvor inte bara kommer att hålla farten igång utan också möjliggöra för shower mellan de två halvorna att leva och andas.

Om vi ​​tittar på Google Trends (som inte är tittarsiffror utan snarare visar intresse/efterfrågan) kan du se från tre senaste Marvel-släpp, Loki, Hawkeye och Moon Knight att det finns två tydliga toppar. En för när serien har premiär och en när seriefinalen äger rum.

google trenddata för marvel-shower på disney plus

Google Trender – Loki vs Hawkeye vs Moon Knight

Genom att dela upp säsonger på Netflix kan de också replikera denna trend med tiden mellan släppet av volym 1 och volym 2, vilket gör att andra program kan starta (något Disney+ vanligtvis inte gör) och frodas. När allt sedan lanseringen av Stranger Things säsong 4 volym 1, vi har sett över 55 nya Netflix Original komma till tjänsten.

För att hjälpa showen att inte blekna dock, som vi har sett med Stranger Thingstillåt att bonusinnehåll släpps, teasers och trailers för den kommande volymen som upprätthåller konversationen fram till släppet av säsong 4 volym 2.

Det verkar göra susen med Stranger Things flera veckor efter lanseringen, vilket inte släpper majoriteten av intresset enligt Google Trends enligt de två föregående säsongerna.

konstigare saker google trender

Stranger Things Intresse för säsong 4 vs säsong 2 och 3


Delade säsonger tillåter fler avsnitt per säsong

En annan bonus från de delade säsongerna vi har sett falla hittills är att de ofta är utökade säsonger.

Många saknar nätverks-TV-dagarna där vi skulle komma nära eller över 20 avsnitt per säsong, men om delade säsonger kan visa sitt värde för Netflix kanske det blir vanligare. Lucifers delad säsong hade ett avsnitt på 16 vilket var upp från de 10 det vanligtvis sjönk och Manifestera får på samma sätt en ovanligt stor fjärde säsong också.

manifest säsong 4 allt vi vet hittills

Manifest får en superstor sista säsong – Bild: Warner Bros. Television


Hjälper till att minska avfall i två fjärdedelar snarare än bara en

Om du bara prenumererar på Netflix för Stranger Things är det mer troligt att du prenumererar på Netflix i två kvartal (eller två månader över två kvartal) med delade säsonger, i motsats till bara en månad som du skulle vara om det bara tappade på en gång.

Det är bra för Netflix kvartalsvisa prenumeranter, särskilt nu de blir fler noggrant granskad än någonsin. Också ur Netflix synvinkel ger det dem mer tid att försöka få dig fast i något annat.


De flesta Netflix-program bör hålla sig till binge

Vi bör notera att delade säsonger sannolikt bara kommer att reserveras för Netflix största program. Tror The Witcher, Bridgerton, Paraplyakademin skalamässigt med de flesta andra program som antingen är nya eller mycket mindre i skala som fortfarande har den klassiska bingemodellen som du känner och älskar.

Med det sagt bör och kommer vissa Netflix-program fortfarande att testa olika releasescheman för att se vad som i slutändan leder till flest tittare. Vi har sett dokusåpor släppas i omgångar om 3 (även om data inte riktigt tyder på att detta hjälper en serie att växa) och vi kommer också att se program som Netflix har internationell distribution med till exempel K-drama importerade från Sydkorea släpps varje vecka.


Gillar du den delade säsongsmodellen Netflix har provat under det senaste året eller så? Tror du att den är här för att stanna? Låt oss veta i kommentarerna nedan.